Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 26. november 2005 kl 19.55 Malins melodi

Med Malin mot finalen

Malin Reitan skal representere Norge i den internasjonale MGP jr.-finalen i Belgia i kveld. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Malin Reitan skal representere Norge i den internasjonale MGP jr.-finalen i Belgia i kveld. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Det har gått et halvt år siden Malin Reitan sang seg til seier i den norske Melodi Grand Prix junior-finalen med låta "Sommer og skolefri". I denne dokumentaren følger vi henne fram mot kveldens spennende finale i Belgia.

Vi følger Malin fra audition, øving og prøver med danserne i Oslo Spektrum, til forberedelser i Belgia der hun skal synge for Norge. Og selvfølgelig blir det et gjensyn med opptredenen hennes i den norske finalen. Da sang hun og vant så tårene rant både hos deltakere og programlederne.

Har alltid sunget
- Jeg har masa og masa i hvert fall tre år for å få være med. Og så har mamma sagt jada, du må ordne en sang først. Så i år ordna jeg en sang. Jeg bare satte meg ned, tenkte på de tingene jeg liker, og sangen og teksten bare kom, sier Malin som også kan fortelle at hun begynte å synge før hun kunne prate.

Turné og opptredener
En av Malins aller største interesser er dyr, og på gården i Trondheim er det den store hesten Prinsen som er favoritten. Mesteparten av fritiden går med til å ri, men etter at hun vant den norske finalen har det blitt mye reising. Blant annet har hun vært med på MGP jr.-turneen i sommer, og hatt det artig sammen med de andre deltakerne.

I kveld blir vi også med når Malin synger om sommer og skolefri utenfor Lerkendal og i Sommermorgen. Hun har vært med på mange tv-programmer i sommer og i høst, og vi får se klipp fra Super G, TV-aksjonen og Pysjpopbaluba.

Egenproduksjon fra NRK Barn og ungdom (2005)
Prosjektleder: Trude Rørtveit
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252