Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 11. august 2003 kl 15.30 Norske filmminner: Øye for øye

I fremmed land


Bashir er fremmedarbeider og jobber på en restaurant. En natt er han vitne til at sjefen begår en alvorlig forbrytelse, og av frykt for å bli innblandet i noe, gjemmer han seg hos Anne, jenta han er forelsket i. Men heller ikke hos henne føler han seg trygg.

Bashir er trengt opp i et hjørne. Sjefen, restauranteier Oscar, vet at han ble observert av Bashir da han begikk den kriminelle handlingen. Bashir på sin side er klar over at han er et ubehagelig vitne for Oscar som må stoppes før noe blir røpet.

Selvsagt burde Bashir ha gått til politiet med en gang, men han er fremmedarbeider og føler seg ikke på høyde med situasjonen i dette fremmede, kalde landet. Derfor stikker han av til Anne, og hun gir ham et sted å være.

Men selv ikke hos Anne kan han føle seg trygg, for nå setter Oscar i gang for alvor med å forhindre at Bashir sladrer.

Italiensk regissør
Gianni Lepre er født i Italia hvor han er utdannet ved akademi for film, teater og fjernsyn. Han har arbeidet med eksperimentelt teater i en rekke land i Europa, og også i Canada og har også stått bak en rekke kortfilmer.

Til Norge kom Gianni Lepre i begynnelsen av 70-årene, hvor han stiftet Thesbi-teateret i Tønsberg i 1972. Han regisserte sin første spillefilm, "Henrys bakværelse", i 1982.

Norsk spillefilm fra 1985
Regi: Gianni Lepre
I rollene: Amjad Munir, Frøydis Armand, Bjørn Floberg, Torill Øyen
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36