Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 5. september 2005 kl 21.30 Dok1: Windsor Castle

Windsors viktigste mann

Prins Philip, hertugen av Edinburgh, står selv for omvisningen på den enorme eiendommen. (Foto: RDF International)
Prins Philip, hertugen av Edinburgh, står selv for omvisningen på den enorme eiendommen. (Foto: RDF International)
I den siste episoden fra Windsor Castle tar selveste prins Philip, hertugen av Edinburgh, seerne med på en guidet rundtur på den enorme eiendommen. Dronningen hadde bare vært regent i noen få uker da hun utnevnte ham til oppsynsmann, og ingen før ham har hatt denne oppgaven så lenge.

Hertugen forteller at en av de aller viktigste oppgavene hans er å gi ansvaret og historiene videre til neste generasjon. Og når man snakker om sola: Vi blir også med når kronprins Charles og hans kommende brud holder en stor bankett på slottet.

Om serien
I ett år har kameraene fulgt alt fra hverdagsliv til storslagne mottakelser i den britiske kongefamiliens høyborg, Windsor Castle. Gjennom tre episoder møter vi dronning Elizabeth II både som regent og som privatperson, enten det er i møte med verdensledere eller sammen med hundene sine.

Windsor Castle er dronningens favoritthjem, og det er også herfra kongefamilien har tatt navnet sitt. Tv-teamet har ikke bare fått et nært innblikk i dagliglivet i et av Storbritannias eldste slott, men har også fått slippe uvanlig tett innpå det moderne livet i en av øyrikets eldste institusjoner.

Britisk dokumentarserie i tre deler (2005)
Originaltittel: Windsor Castle: The Queen’s Castle
Episodetittel: The Ranger
Produsert av: RDF International
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252