Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 19. februar 2012 kl 20.55 Erobreren

En helt vanlig gutt


Endelig er det klart for NRK Dramas storsatsing "Erobreren". Serien er basert på Jan Kjærstads trilogi om Jonas Wergeland, gutten fra Grorud som ble Norges største tv-kjendis.

Jonas er en helt vanlig gutt fra Grorud i Oslo, men med en sjelden gave: Han får automatisk talentet til de kvinnene han elsker med.

Etter å ha blitt allemannseie som programvert i NRK Fjernsynet, avanserer Jonas til jobb i Underholdningsavdelingen. Han begeistrer nordmenn med sine unike programmer og blir etter hvert det store trekkplastret på fredags- og lørdagskveldene.

Jonas står på toppen av sin karriere da det forferdelige skjer: Margrete, hans kone og store kjærlighet, blir funnet skutt hjemme. Jonas blir dømt for å ha drept henne. Men har han det?

Vi følger Jonas Wergeland og hans familie fra midten av 60-tallet og fram til årtusenskiftet. Fra sosialdemokrati til ego-samfunn. Fra nøkternhet til velstand. Fra lykke til katastrofe.

Første episode
Året er 1965. Jonas Wergeland er 12 år og bor sammen med mor, far, søster og bror i en blokkleilighet på Grorud i Oslo.

Grorud er et barndommens paradis for Jonas. Ute hersker de tøffe gutta, men både på hemmelige steder i skogen og inne på tørkeloftet drømmer Jonas seg bort sammen med bestevenninnen, den drømmende Nefertiti.

En dag kommer den rike onkel William på besøk med en storslått gave: et fjernsynsapparat! Hele familien og gode venner samles i stua for å se på når naboen deltar i "Kvitt eller dobbelt".


Norsk dramaserie fra NRK, basert på Jan Kjærstads bøker "Forføreren", "Erobreren" og "Oppdageren"
Med: Kåre Conradi, Jakob Oftebro, Johan Felix Tschudi, Ellen Dorrit Petersen, Marte Germaine Christensen, Gørild Mauseth, Øystein Røger, Birgitte Victoria Svendsen, Kim Haugen, mfl.
Manus: Anne Regine Klovholt
Regi: Eva Isaksen
Sjefsfotograf: Harald Paalgard
Musikk: Jens Wendelboe
Produsent: Bitte Monn-Iversen/NRK Drama
Presseansvarlig: Hege Fagerheim, 23 04 53 42/ 40828004
TV-seere kan henvende seg til NRKs Publikumsservice, tlf: 815 65 900