Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 2. august 2000 kl 21.00 Tashunga

Tashunga (t)


NRK2 onsdag 2. august kl 21.00
Tashunga

Polareventyr av Nils Gaup

Storfilmen \"Tashunga\" med Christopher Lambert og James Caan i hovedrollene er noe så sjeldent som en norsk-britisk-fransk-italiensk samproduksjon, regissert av vår egen Nils Gaup. Morten Faldaas, Frank Krog, Catherine McCormack, Burt Young og Sverre Anker Ousdal er andre navn på rollelisten i denne eventyrfilmen.

Handlingen er lagt til Alaska under det store gullrushet i 1899. Lykkejegere fra hele verden samles i den lille byen Nome for å prøve seg som gullgravere. Hit kommer også den ensomme halvblodsindianeren Hudson Ipsewahk (Christopher Lambert), som kjemper for å berge indianernes land fra de skruppelløse gullgraverne.

En av dem er den mektige og innflytelsesrike Sean McLennon (James Caan). Han har skaffet seg kontroll over det meste i byen og erverver seg gullgruver på alt annet enn ærlig vis. \"The North Star\" er navnet på en grotte som skal være fullspekket med gull og som McLennon setter seg fore å slå kloa i. Men grotten ligger på indianernes territorium og er et hellig møtested for dem.

Det er Hudson som eier skjøtet på landstykket, og han er villig til å ofre alt for å forsvare det. Dermed er en kamp på liv og død i gang i isødet...

NRK2 onsdag kl 21.00

Bilder
Christopher Lambert i rollen som halvblodsindianeren Hudson.

Gullgraveren Sean McLennon (James Caan) vil tilrane seg indianernes hellige grotte.

Norsk- britisk-fransk-italiensk spillefilm fra 1996
Originaltittel: North star
Regi: Nils Gaup
I rollene bl.a. Christopher Lambert, James Caan, Morten Faldaas, Frank Krog, Catherine McCormack, Burt Young og Sverre Anker Ousdal
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51