Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 1. januar 2001 kl 20.10 "Hvordan har dagen din vært, kjære?"

\"Hvordan har dagen din vært, kjære?\" (

NRK2 nyttårsdag 1. januar kl 20.10
Hvordan har dagen din vært, kjære?

En arbeidsdag anno 2000

Hva er det som får oss til å stå opp og gå på jobb hver morgen? Kveldens norske dokumentar handler om hvorfor vi jobber. Vi følger mennesker fra 15 forskjellige arbeidsplasser gjennom en vanlig arbeidsdag i Norge anno 2000. Noen bytter tid i penger. For andre er jobben selve meningen med livet.

Det gjelder å ha det morsomt på en onsdag. Hvis du ikke har det morsomt på en onsdag har du gjort et jævlig dårlig valg, sier kunstneren Vanessa Baird.

Marianne Lundem, tilrettelegger på Kraft Foods Norge as, tidligere Freia, er også en av dem vi møter i dokumentaren.

Hvor frie er vi egentlig til å velge hvordan vi bruker tiden? Hvordan havner vi i de jobbene vi gjør? Hva drømte de om å bli da de var små, konsulenten og kunstneren, fabrikkarbeideren og forskeren, barnehageassistenten og badevakten. Hva drømmer de om nå? Og hvordan ville de bruke tiden hvis de ikke måtte jobbe?

Filmen er laget av Solvor Amdal og Cecilie Bjørnaraa i produsjonsselskapet True Fiction i samarbeid med kulturavdelingen i NRK. De har tidligere laget dokumentaren \"Where Have All the Flowers Gone\", om kjente kulturpersonligheter som møter seg selv igjen som ung på slutten av 60-tallet og begynnelsen av 70-tallet.

NRK2 mandag kl 20.10

Norsk dokumentar ved True Fiction i samarbeid med NRK
Ved: Solvor Amdal og Cecilie Bjørnaraa, tlf. 22337045/95200247
Pressekontakt: Siri G. Meyer, tlf. 23048123, siri.gronning.meyer@nrk.no

Bilder
1. I kveldens norske dokumentar følger vi 15 forskjellige arbeidsplasser gjennom en vanlig arbeidsdag i Norge anno 2000. Vi møter blant andre kunstneren Vanessa Baird.

2. Marianne Lundem er tilrettelegger på Kraft Foods Norge as, tidligere Freia.