Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 1. juni 2005 kl 20.35 Lonely Planet: Bombay

Filmbyen

Lonely Planet-reporteren Asha Gill i Bombay. (Foto: Discovery Channel)
Lonely Planet-reporteren Asha Gill i Bombay. (Foto: Discovery Channel)
Bombay, Mumbai, Bollywood - kjært barn har mange navn. Lonely Planet-reporteren Asha Gill hilser på folk og stjerner i Bombay.

Bollywood er kallenavnet på Bombay (Mumbai) som Indias filmhovedstad, og byen blir grundig gjennomgått av koreografen Vaibhavi Merchant.

Riyad Wadia, arving til det største filmselskapet i byen, tar også Asha med på en tur for uinnvidde i Bollywood. Siden går de to clubbing i Bombay på natten.

Basarer og evnukker
I en av Bombays basarer tar kjentmann Thomas Cerian seg inn på bakrommet og viser Asha en samling med gammel indisk erotisk kunst. En runde blant Bombays utallige gatekjøkken blir det også.

I et av Bombays hijira-hus hilser Asha på et utvalg av byens evnukker, og androgyne Lakshami tar henne med på sightseeing hos "det tredje kjønn".

Amitabh Bachchan
Senere bærer det av gårde i et hindubryllup og Asha kaster seg inn i dansen sammen med en gruppe hijiras. Mer dans blir det da hun treffer Vaibhavi igjen ute i filmbyen og får være med på en dansescene i en Bollywood-film sammen med indisk films største stjerne, Amitabh Bachchan.

Mer om serien
Lonely Planet har som motto å være den beste veiviseren til de beste byene. Svimlende Kuala Lumpur, utagerende natteliv i Sydney, afrodisisk vandring i Singapore, sensuell tango i Buenos Aires, snøstorm i New York City, santeria-ritualer i Havana, eksklusivt møte med Bollywoods for tiden største mannlige filmstjerne (Bombay) og de skjønne kunsters Paris. Alt dette og mye mer venter, i verdens metropoler, i Lonely Planet.

Britisk dokumentarserie i åtte deler (2003)
Originaltittel: Lonely Planet: Six Degrees: Bombay
Produsert av: Discovery Channel
Pressekontakt: Steinar Dahl , tlf. 23 04 74 57LENKER
  • Les mer