Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 11. juni 2007 kl 19.30 Puls

Sommer og trening

Programleder Helene Sandvig. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Programleder Helene Sandvig. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Hvordan holde på treningsformen gjennom sommeren? For mange blir sommerfri også fri fra trening, og dermed blir det desto tøffere å ta tak igjen på høsten. I kveld får du tips om hvordan du enkelt kan holde deg i form gjennom sommeren. I tillegg skal vi se nærmere på middelhavskostholdet, det er ikke nødvendigvis så sunt som man skulle tro.

Bedre Puls-ekspertene Yngvar Andersen og Kirsti Bjerkan gir deg gode råd om hvordan du kan holde gode trenings- og kostholdsvaner i sommerferien. Det kan være vanskelig å kombinere ferie og avslapping med trening, men det kan være enklere enn du kanskje tror!

Middelhavskosthold sunt?
Kostholdet vi nordmenn har importert fra middelhavslandene er slett ikke så sunt som mange tror. Det har i tillegg fortrengt mye av det sunne som hørte til vårt tradisjonelle nordiske kosthold. Særlig har forbruket av fullkorn gått ned, erstattet av produkter laget av hvitt mel, som pasta, chiabatta og baguetter.

Fullkorn har vist seg å ha en gunstig effekt på hjerte- og karsykdommer. Nå settes det i gang et fellesnordisk forskningsprosjekt som skal studere helsegevinsten ved tradisjonelt nordisk kosthold, og særlig fullkorn. Målet er å finne ut hva som skal til for at folk i Norge, Sverige, Finnland og Danmark begynner å spise mer fullkorn igjen. I Danmark er det rug som gjelder, mens for oss andre går det mye i hvete.

I tillegg får programleder Helene Sandvig besøk i studio av Åse Haugstvedt, som er spesialist i hud- og kjønnssykdommer.

Egenprodusert magasin fra NRK Fakta (2007)
Programleder: Helene Sandvig
Prosjektleder "Bedre Puls": Ida Scheie
Prosjektleder Puls: Kjersti Mo
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/99539252
TV-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Les mer