Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 9. desember 2009 kl 21.25 Kniven i hjertet

Valgets kval


"Kniven i hjertet" er et musikalsk drama i fire deler. Vi møter ungdommer med forkjellig kulturell bakgrunn som lever i en mørk bydel av Göteborg. (Foto:SVT)
Vennskapet mellom Juan og Amir blir satt på prøve når Juan og Sabina blir kjærester.

Juan lovet Amir at vennskapet deres alltid skal komme først, men nå når Sabina har stjålet hjertet hans, vet Amir at dette byr på utfordringer.

Sabina er villig til å ofre mye for forholdet hun har med Juan, men Juan på sin side vet at å miste en venn vil koste ham et knust hjerte. For en bror er en bror.


Prisbelønt triologi
"Kniven i hjertet" den tredje og siste delen i Peter Birro og Agneta Fagerström-Olsson triologi om det nye Europa. Peter Birro har markert seg som en banebrytende skildrer av det multikulturelle Sverige.

"Kniven i hjertet" vant prisen for beste dramaserie i Prix Italia i 2005. Musikken er laget av kjente svenske artister som Timbuktu og Ola Salo fra The Ark.

Første delen av trilogien, "Hammarkullen", ble vist på NRK1 i 1998 og handler om miljøet i en svensk drabantby. For denne mottok Birro og Fagerström-Olsson en rekke priser.

For den andre delen, "Den første sigøyneren i verdensrommet", mottok Peter Birro filmprisen Guldhatten 2002 for årets beste manus. Denne serien ble vist på NRK2 i 2004.Svensk drama i fire deler (2004)
Produsert av SVT Göteborg
Regi: Agneta Fagerström-Olsson
Med Tarik Charafi, Roberto Arroyo Valdes, Karim Rahmouni, Nazif Ramadani, Richard Tauriainen
Pressekontakt: Nathalie Sprus , 23044575/90 94 27 08
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900