Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 6. mai 2005 kl 21.35 Detektimen: Sporløst forsvunnet

Dobbel dose detektime

Samantha (Poppy Montgomery) blir tatt som gissel. (Foto: CBS Worldwide Inc)
Samantha (Poppy Montgomery) blir tatt som gissel. (Foto: CBS Worldwide Inc)
Den populære krimserien "Sporløst forsvunnet" avsluttes for sesongen med en dobbeltepisode på nærmere halvannen time. Her utvikler en kidnappingssak seg til et gisseldrama der en av FBI-etterforskerne, Samantha, blir involvert.

Det er episode 22 og 23 som vises i kveld, og dermed er den første bolken i serien avsluttet. Men NRK har kjøpt inn de neste sesongene også, så serien kommer tilbake senere, sannsynligvis til høsten.

I kveldens dobbeltepisode blir den unge eieren av et ansettelsesbyrå, Sydney, kidnappet av en mann idet hun er på vei med heisen til kontoret sitt. Like etter får hennes medarbeidere et løsepengekrav på 50.000 dollar.

Når pengene skal overleveres, går noe galt, og mannen forskanser seg i en bokhandel med flere gisler. En av dem er FBI-spesialetterforsker Samantha Spade.

Om serien
Krimserien "Sporløst forsvunnet"(Without a Trace) er blant de aller mest populære dramaseriene i USA. Med rundt 20 millioner tv-seere ligger serien høyt på listen over de mest sette seriene i primetime i USA. Serien har dessuten slått an blant kritikerne og vunnet en rekke priser.

Også her hjemme har seerne tatt godt imot "Sporløst forsvunnet". Siden premieren i slutten av i oktober har hver episode i gjennomsnitt blitt fulgt av over 760.000 seere.

Handlingen dreier seg rundt en gruppe spesialetterforskere i FBI med ansvar for å spore opp savnede personer. Hver episode byr på en avsluttet historie der etterforskningsgruppen arbeider etter én hovedregel - å lære offeret å kjenne. Det innebærer å kartlegge den savnedes tilværelse i minste detalj og hvert minutt av vedkommendes bevegelser i døgnet før forsvinningen.

Gruppen ledes av Jack Malone (Anthony LaPaglia), en skarpskodd og tøff, men også medfølende FBI-veteran. Kvinnene på laget er den vakre og uredde Samantha Spade (Poppy Montgomery) og hennes jordnære, effektive kollega Vivian Johnson (Marianne Jean-Baptiste). Danny Taylor (Enrique Murciano) er en lidenskapelig type, samtidig som han nødig utleverer sitt privatliv. Nykommeren Martin Fitzgerald (Eric Close) har mye han gjerne vil bevise overfor sine mer erfarne kolleger.

Amerikansk krimserie (2002)
Originaltittel: Without a Trace
Sesong 1, episode 22 og 23: Fallout I og II
I hovedrollene: Anthony LaPaglia, Poppy Montgomery, Marianne Jean-Baptiste, Enrique Murciano og Eric Close
Produsert av Jerry Bruckheimer Television i samarbeid med Warner Bros. og CBS
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99


LENKER
  • Hjemmeside