Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 31. oktober 2002 kl 19.25 Dagen, den er din

Alex møter Lerum

Alex Rosén tar seg en handletur til Sverige med forfatter May Grethe Lerum (Foto Mette Randem)
Alex Rosén tar seg en handletur til Sverige med forfatter May Grethe Lerum (Foto Mette Randem)
Forfatteren May Grethe Lerum er den heldige utvalgte hos Alex Rosén i kveld". Norges ukronede dronning av kiosklitteratur fikk større oppmerksomhet enn noen annen romandebutant da serien ”Livets døtre” ble lansert i 1993.

Millioner av mennesker har slukt bøkene til May Grethe Lerum. Fortellingene om sju generasjoner legekyndige kvinner ble en bestselger på underholdningsmarkedet. Da alle 35 bind var utkommet, hadde bøkene solgt i over 2,5 millioner eksemplarer i Norge, og var oversatt til flere språk.

Historisk og mytisk
Forfatteren er særlig blitt berømmet for sine historiske kunnskaper, som kommer tydelig frem i bøkene. Hun har arbeidet som journalist, og hadde skrevet en dokumentarbiografi før hun debuterte som skjønnlitterær forfatter med ”Livets døtre”.

I 2000 lanserte hun serien ”Solgudens Krukke”. Dette er også en historisk underholdningsserie, men skiller seg fra sjangeren ved at hver av bøkene har handling fra et nytt sted - i et nytt hundreår med nye personer. Hun er spesielt opptatt av å skildre historien rundt myter, legender og religioner. Stempelet som ”kioskdronning” plager henne ikke.
- De som er negative til det jeg har skrevet, har som regel en mening uten å ha lest noe av meg. De kan jeg ikke ta på alvor, har hun uttalt til Dagbladet.

Når Lerum møter Alex i kveld, skal de blant annet kjøre i drømmebilen hennes, spise paella og dra på handletur til Sverige.

Om dagen den er din
NRK2 viser i høst reprise på serien "Dagen, den er din" som ble sendt på NRK1 ifjor høst. Her møter Alex Rosén kjente mennesker på steder som betyr noe for dem, og sammen skal de gjøre ting den utvalgte ønsker seg. Samtidig får vi et innblikk i vedkommendes liv og tanker.

I motsetning til ”Folk i farta”, der Alex møtte kjente nordmenn i utlandet, holder han seg i "Dagen, den er din" på hjemmebane. Fra morgen til kveld skal Alex og den heldige gjøre morsomme ting sammen, og det blir også tid til en liten alvorsprat.

Egenprodusert underholdningsprogram
Programleder: Alex Rosén
Prosjektleder: Charlo Halvorsen
Pressekontakt: Anna-Marie Normann , tlf. 23 04 78 53