Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 24. november 2009 kl 22.30 Safari

Gatekunst og motefilm

Safaris programleder Jeanette Platou (t.v.) fulgte med gatekunstneren Swoon (t.h.) da hun hang opp bilder på tomme vegger i Stavanger. (Foto: Erling Zahl Urke)
Safaris programleder Jeanette Platou (t.v.) fulgte med gatekunstneren Swoon (t.h.) da hun hang opp bilder på tomme vegger i Stavanger. (Foto: Erling Zahl Urke)
Safari ble med dem amerikanske gatekunstneren Swoon da hun pyntet tomme vegger i Stavanger.

Stavanger har i høst fått gatene pepret av internasjonale gatekunstnere. Den mest kjente av dem alle er amerikanske Swoon som de siste årene har fått stor oppmerksomhet også i det tradisjonelle kunstmiljøet. Safari var med da hun limte opp sine portretter av venner og familie på tomme vegger byen.

En levende legende
Utallige unge kunstnere i dag har John Baldessari som sitt kunstneriske forbilde. Mannen på 78 år er kjent for sin lekne og naivistiske form som ofte stiller spørsmål ved hva som er kunst og hvorfor det er det. Denne levende legenden fikk årets ærespris på Veneziabiennalen og tok i mot Safaris reporter i sitt studio i Los Angeles.

Dropper catwalk for filmen
Fenomenet motefilm tar helt av. Stadig flere designere dropper catwalken og får heller hippe regissører til å lage film for å presentere designen deres. Den legendariske motebloggeren Diane Pernet arrangerte i høst en egen motefilmfestival i Paris. Safari har møtt damen som aldri tar av seg sløret og solbrillene.

Performance på Henie Onstad
Den unge kunstneren Tori Wrånes markerte seg allerede før hun gikk ut av kunstakademiet i vår. Mange er interesserte i å vise hennes spesielle performancer, og hun skal i løpet av høsten gjennomføre over 20 forestillinger over hele landet. På avgangsutstillingen overrasket hun med sine to ekstra sett med bryster, og nå trenger hun kran for å legge planene for sin performance på Henie Onstad Kunstsenter.

Egenprodusert kunst- og kulturmagasin fra NRK Kultur (2009)
Programleder: Jeannette Platou
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl, tlf. 92 40 38 73 / 23 04 45 76
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900