Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 28. april 2003 kl 22.30 Hillagurra

Humorserie fra Sameland

Kenny Koven (Ole Rune Hætta) er den fødte friluftsmann. (Foto: Lasse Østmo, NRK)
Kenny Koven (Ole Rune Hætta) er den fødte friluftsmann. (Foto: Lasse Østmo, NRK)
I den lille samebygda Hillagurra i Nord-Norge foregår det mye rart. Her lever bygdefolket fra dag til dag, og det viktigste livsgrunnlaget der, campingplassen, sliter økonomisk. Så ille er det at ledelsen for campingplassen må finne på noe for å redde både innbyggere og camping. Hva planen er får vi se i første episode av humorserien der Ole Rune Hætta har hovedrollen.

NRKs TV-team har tilbrakt noen hektiske uker i Hillagurra, og resultatet er blitt seks episoder med ellevill humor der tema er alvorlig nok: kampen for tilværelsen i en liten bit av distrikts-Norge.

Hovedpersonene
Vi møter en del spesielle karakterer i Hillagurra, men de tre mest fremtredende er Kenny Koven (Ole Rune Hætta), Svenn Edvart Rasmus (Ketil Gaare Blix) og Hagbart Samuelsen (Nils Henrik Buljo).

Friluftsmannen Kenny Koven er fosterbarn i familien Boine, og bor i hytte nummer 10 på campingen. Han er en lidenskapelig jeger og friluftsmann, og driver kulturbasert høsting av utmarksressurser. Kenny er singel og en fri mann som han selv karakteriserer seg. Bestevennen hans er Terminator, en elghund av beste sort.

Svenn Edvart Rasmus kommer fra jordbrukskommunen Målselv i Troms. Som guttunge var han ofte rundt i bygdene sammen med bestefaren. Han hørte flere ganger bestefaren snakke et fremmed språk, som han i voksen alder fikk vite var samisk. Men familien har ikke villet vedkjenne seg dette. På tross av stilltiende advarsler reiser Svenn Edvart til Sameland for å finne sin identitet.

Hagbart Samuelsen er næringskonsulent i Hillagurra kommune. Slekten til Hagbart har i generasjoner arbeidet for de svakes kår i samfunnet. Selv arbeider han døgnet rundt for å få til næringsutvikling i en kommune som er fattig på arbeidsplasser. Hagbart har flere vellykkede prosjekter bak seg, og nå er det campingplassen som står for tur.

NRK SAMI radio
Egenprodusert humorserie
I hovedrollen: Ole Rune Hætta
Prosjektleder: Ottar Guttorm
Pressekontakt: Sabine Skarstad, 23 04 99 18/90 18 36 10