Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 29. april 2010 kl 20.45 Europa - en reise gjennom det 20. århundret

1929 - Berlin


Da Franz Biberkopf, helten i romanen "Berlin Alexanderplatz", blir sluppet ut fra Tegel fengsel i Berlin, får han panikk. Det nye Berlin tar kvelertaket på ham.

Byen er uten styring; det hersker dekadente og lovløse tilstander i byen som hadde vært Europas kulturelle senter og et møtested for all verdens kunstnere. Nå merker man at rumlingen fra den verste katastrofen som et europeisk land har rotet seg opp i, bli sterkere og sterkere. Byen danser på toppen av en vulkan. Hitler og hans tilhengere forbereder sitt inntog på maktens arena fire år senere.

Om serien
Den bestselgende boken "Europa" av den nederlandske historikeren Geert Mak, er utgangspunktet for denne tv-serien på 35 episoder.

Mak tar oss med på en reise gjennom 1900-tallets Europa. Med tog, bil og båt ferdes han gjennom historien og over kontinentet fra århundreskiftets Wien, via Madrid, Volgograd, Berlin og Tjernobyl, til ruinene i Sarajevo. Programmene inneholder unikt dokumentarisk materiale og lar oss møte mennesker som på en eller annen måte er påvirket av de hendelsene som har preget det tjuende århundret. Vi er alle en del av Europa, men hver av oss har sin egen historie å fortelle.

Nederlandsk dokumentarserie, 2009
Originaltittel: In Europe
Produsent: NPO
Pressekontakt: Sidsel Mundal 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 Publikumssevice