Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 12. januar 2001 kl 19.30 Filmredaksjonen

Filmredaksjonen

NRK2 fredag 12. januar kl 19.30
Filmredaksjonen NRK

Filmredaksjonen på Colosseum

Filmredaksjonen starter i kveld en ny sesong som tar seerne med ut av studio og til en av Oslos kinoer hvor programledere Brita Møystad Engseth og Pål Bang-Hansen befinner seg. Første kino ut er Colosseum. Som vanlig står intervjuer og premierer på programmet.

Filmredaksjonen har truffet tre uteksaminerte fra Den norske filmskolen på Lillehammer. De ble spurt om sine erfaringer med skolen, forventninger til å jobbe i en kaotisk bransje og troen på filmfremtiden i Norge. Dessuten får vi se et glimt fra deres eksamensfilmer.

I forbindelse med James Ivorys nye film \"Gylne løfter\" har Pål Bang-Hansen intervjuet Uma Thurman som har en av de sentrale rollene.

Premierer
Denne uken relanseres William Friedkins film \"Eksorsisten\" fra 1973 med nytt lydspor og ca 12 minutter du aldri før har sett. Filmredaksjonen tester filmen for alderdomssymptomer og skrekkfaktor.

Det er også premiere på \"Time Code\" hvor regissør Mike Figgs eksperimenterer med kinolerret delt i fire. Han har fått med seg et internasjonalt knippe med anerkjente skuespillere, deriblant Stellan Skarsgård.

Kveldens program byr på konkurranse med flotte filmpremier også denne uken.

NRK2 fredag kl 19.30
Blir også sendt på NRK1 fredag og NRK2 søndag

Ukentlig filmmagasin fra NRK Kulturavdelingen
Programledere: Pål Bang-Hansen og Brita Møystad Engseth
Redaksjonsleder: Haagen Guttu
Filmredaksjonen på Internett: http://www.nrk.no/film/