Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 30. august 2005 kl 19.30 Ut i naturen: Kari møter Øystein - et radioprogram

Friluftslivets år i år

Kari Bay Haugen møter Øystein Dale, tidligere leder i Turistforeningen, nå blant annet styreleder i Friluftslivets fellesorganisasjon (Foto: NRK)
Kari Bay Haugen møter Øystein Dale, tidligere leder i Turistforeningen, nå blant annet styreleder i Friluftslivets fellesorganisasjon (Foto: NRK)
Kari Bay Haugen møter styrelederen for Friluftslivets fellesorganisasjon og World Watch Institute, Øystein Dale. Han er nok for mange kjent som tidligere leder i Turistforeningen og som næringslivsmannen som ble naturverner.

Så hvorfor møte mannen som døgnet har gitt 25 timer? Fordi Øystein står for ting vi bør høre hver dag, og fordi budskapet er det viktigste for Øystein, enten han kjemper for kulturlandskapet eller levende bygdebiologisk mangfold.

I år er det Friluftslivets år, og Øystein mener denne markeringen er viktig. – Vi må synliggjøre og alminneliggjøre friluftslivet. Vi må vise omverdenen verdien av å gå på tur, ikke bare for turen og mosjonens del. Vi må også vise nye grupper i samfunnet gleden ved et aktivt friluftsliv, sier Øystein Dale.

For stor frihet
Et av Øystein Dales mange verv er å være styreleder i World Watch Institute. Dette er et FN-organ som utgir rapporten "Jordens tilstand". Et av begrepene som er innført i disse rapportene, er bærekraftig utvikling.

– Jeg mener verden aldri har vært lenger unna en bærekraftig utvikling. Jorden er rett og slett for liten til at alle kan ha så stor frihet som man har i dag. Det er for mange nasjoner, selskaper og enkeltpersoner som tar seg til rette i naturen.

Egenprodusert program fra Naturredaksjonen, Program riks Hordaland
Programleder: Kari Bay Haugen, tlf: 90 77 82 51 kari.bay.haugen@nrk.no
Redaktør: Terje Dale, tlf: 91 53 24 30 terje.dale@nrk.no
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78

Vises også i Nett-TV.LENKER
  • Hjemmeside