Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 3. juli 2012 kl 19.30 Grønn glede

Romantiske ambisjoner


Den tredje rekkehushagen skal til pers. Fra å være en kjedelig, flat firkant skal den bli blomstrende romantisk. Eieren er kunstmaler og bruker gjerne blomster som motiv, men det har vært lite å hente av inspirasjon fra egen hage så langt.

Sammen med gartner Tom Egeberg Hvål går programleder Mette Stensholt Schau løs på oppgaven. Med mye jord, litt fiberduk og noe som kan holde jorda på plass, er det fort gjort å lage nye bed rett på plenen.

Viktig å legge fundamentet
I dette programmet er det hagens rammer som kommer på plass - bed, stein, paviljong, rosebue og pergola, som Ola Blom snekrer.

Det blir også reportasjer fra to svært ulike norske hager. Den en er en hage i Lofoten som er utsatt for stormens herjinger, og den andre er tilpasset en kropp som ikke tåler så mye lenger.

Om serien
Programleder Mette Stensholt Schau går løs på tre rekkehushager som er helt like, men av den kjedelige sorten. Beboerne, derimot, danner et fargerikt panel. De består av en kunstnerisk kvinne, en ung familie med en liten jente, og en familie med røtter i Kosovo, som ikke har tid til hagen sin om sommeren.

Hagekyndig trio
Hagene er flate, nesten uten planter. Mette går løs på prosjektet sammen med byggemester Ola Blom og gartner Tom Egeberg Hvål.

Sammen skal de skape en romantisk hage som egner seg som motiv for kunstneren, en moderne hage for et sosialt par med et lite barn og til slutt en hage som klarer seg nesten helt selv gjennom sommeren.

Egenproduksjon, sesong 11 (2012).
Prosjektleder: Unni Haukedal.
Presseansvarlig: Aesha Ullah, tlf 23 04 93 75/414 14 653
TV-seere kan henvende seg til: Publikumsservice, tlf: 815 65 900.