Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 10. februar 2011 kl 19.45 Schrödingers katt

Digitalrevolusjon?En av verdens mest omtalte organisasjoner er Wikileaks. De har i løpet av få måneder kommet med flere avsløringer enn en hel generasjon journalister har klart. De unge datakyndige skaper både frykt og håp ved inngangen til 2011. Programleder Hanne Kari Fossum har møtt både generaler og pirater.


Internett er blitt en slagmark, og enkeltpersoner kan med et tastetrykk ramme nasjoners sikkerhet. Wikileaks sine avsløringer har skapt overskrifter over hele verden. De har lagt seg ut med verdens mektigste organisasjoner og nasjoner, men ingen har klart å stoppe dem. Wikileaks forsvares bl.a. av nettets anonyme legionærer; Anonymous. Står vi foran en digitalrevolusjon?

Ingen skiløper kan bli verdensmester med is i rubben. Hva smørerne egentlig driver med inne i bua si, bevoktes som en statshemmelighet. Det å smøre seg fram til den beste gliden, og det ultimate spikerfestet, er blitt en vitenskap innen idretten. Bli med og se hvordan skismøringen lages og utvikles.

Som første flyplass i verden skal Gardermoen innføre et nytt trafikksystem for fly. Flyene flyr høyere, de stuper brattere og bruker mindre drivstoff. Vi border et Boeing 737 og er med på å teste systemet. Og hvis du er lei av å elte og kna brøddeig, så fatt mot – den elteløse løsningen er på vei!

Egenproduksjon fra NRK Trøndelag
Programleder: Hanne Kari Fossum
Prosjektleder: Njord Røv
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no, tlf 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no