Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 25. april 2005 kl 22.30 Vagn i India

Vagn på indisk kvinnefestival

Vagn i byen Trivandrum sør i India. Der er det kvinnefestival med en halv million kvinner som lager mat i små leirkrukker – samtidig! (Foto: DR TV)
Vagn i byen Trivandrum sør i India. Der er det kvinnefestival med en halv million kvinner som lager mat i små leirkrukker – samtidig! (Foto: DR TV)
Vagn fortsetter sin reise i bil gjennom India, en reise som til tider både er støvete og hårreisende. - Det hender ofte at man tror ens siste øyeblikk er kommet, sier Vagn. Men omsider kommer han fram, og kan nyte å være så godt som eneste mann på en fest med en halv million kvinner.

Keralas hovedstad, Trivandrum, er rett og slett sperret av for menn, men Vagn får spesiell tillatelse til å delta i festen slik at han kan fortelle historien om "verdens største kvinnefestival".

Rik og fattig
Møtet med India er også et møte med av verdens store religioner – hinduismen – og et kastesystem og noen tradisjoner som gjør det vanskelig å forandre på forholdene i et land hvor det er ekstrem forskjell på rik og fattig. – Man opplever ikke det samme jaget som i vår kultur. I stedet aksepterer man sin skjebne, og prøver ikke å bryte ut av fattigdommen. Alt er likevel forutbestemt, og kanskje henger ens fattige situasjon sammen med dårlig oppførsel i et tidligere liv, forteller Vagn.

Han blir selv spådd, og nå vet han at han i sitt neste liv kommer til å bli en indisk vitenskapsmann.

Om serien
Vi har tidligere fulgt reporteren Vagn Olsen på kanalferie i Europa, på reise i arabiske land og til New Zealand. Nå tar den danske globetrotteren spranget til India hvor han har fartet rundt i flere uker.

I sju programmer blir vi med ham på en reise i kontrastenes verden, som er fullstendig annerledes enn den vi kjenner. Vi drar fra den gamle, danske kolonien Tranquebar i sør, gjennom små fattige landsbyer til maharajaenes praktpalasser i nord.

Dansk dokumentar (2004)
Originaltittel: "Vagn i Indien"
Produksjon: DR TV
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78