Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 13. september 1999 kl 20.05 Cityfolk

Cityfolk (t)

NRK2 mandag 13. september kl 20.05
Cityfolk

Møt Europas bymennesker

Mandag 13. september er det NRK1-premi?re for en stor serie, \"Cityfolk\", en samproduksjon mellom Migrapolis-redaksjonen i NRK Østlandssendingen og en rekke europeiske tv-stasjoner. Serien lar lar oss møte virkelighetens mennesker på tampen av vårt århundre i en lang rekke europeiske byer.
Det dreier seg om vår tids komplekse storbyliv, vist gjennom møte med noen av innbyggerne. Dramatiske livshistorier, komiske situasjoner og alvorlige skjebner - som til sammen viser en liten flik av det fargerike livet som utfolder seg i mange av kontinentets større byer.
I løpet av høstens serie skal vi til i alt 13 byer, fra Russland i nordvest, til Portugal i sydvest. Vi skal møte en ølbrygger, en komponist, gatemusiker, skipsopphugger, frelsesarmésoldat, drosjesjåfør og flere andre som har sin spesielle historie å fortelle.
\"Cityfolk\" er blitt en populær serie i mange land. Det er meningen at også de største byene i Norge vil bli besøkt av redasjonens tv-folk.

Start i St. Petersburg
\"Cityfolk\" har lagt starten til St. Petersburg i Russland. Der møter vi først og fremst en turistguide, Pjotr Kozyrev, som opprinnelig ble utdannet som film- og tv-produsent. Han kjenner landet sitt like dårlig som besøkende turister, men naturligvis - hjembyen St. Petersburg kan han svært godt.
- Det er to måter å reise på, sier Pjotr, du kan enten dra raskt gjennom landet på motorveiene, eller du kan stoppe for å se på det som åpenbarer seg i nærheten. Turister som kommer hit, har vært i Stockholm, Berlin og alle andre steder. Jeg vil atr de skal reise hjem og si til sine venner: Dere må reise til St. Petersburg!
Han forteller løst og fast om sitt syn på den kaotiske situasjonen i landet, men smiler gjennom tårene i en slags ukuelig fremtidsoptimisme.
Neste by i \"Cityfolk\", mandag 20 september, er Rotterdam i Nederland. Og så følger de andre byene utover i høst: Køln, Wien, Gøteborg, Paris, Amsterdam, Uppsala, Graz, Helsinki, Utrecht, Lisboa og London.
Programmet fra St. Petersburg er laget av finsk fjernsyn, YLE, med tre sentrale aktører: Ria Karhila, Petri Enbuske og Minna Nuotio.

NRK2 mandag kl 20.05

Finsk dokumentar
Produksjon: YLE
Originaltittel: City Folk

Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling

\0\0\0