Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 22. mars 2006 kl 21.25 Niern: Het ettermiddag

Et spesielt bankran – fra virkeligheten

Al Pacino har hovedrollen i
Al Pacino har hovedrollen i "Het ettermiddag". (Foto: Warner Bros.)
En varm sommerettermiddag i 1972 skjedde et bankran i New York City. Rett før stengetid stormet Sonny og den noe enkle vennen hans Sal inn i en bank i Brooklyn med håp om å gjøre det store brekket. Men alt går galt fra begynnelsen. Det er nemlig nesten ingen penger i banken.

Situasjonen utvikler seg raskt. Sonny (Al Pacino) og Sal (John Cazale) tar gisler, og politiet omringer området rundt banken. En stor mengde Sonny-sympatisører dukker opp, og for å gjøre sirkuset komplett går det selvsagt ikke lenge før presse og tv-media er på plass. Politisjefen Moretti (Charles Durning) prøver å forhandle med Sonny, samtidig som han gjør sitt beste for å holde den uforutsigbare situasjonen under kontroll.

Da Sonnys elsker, Leon (Chris Sarandon), prøver å snakke Sonny ut av banken, kommer ranets motiv for dagen: bankranet skulle finansiere Leons kjønnsoperasjon. Sonny forlanger et fly for å slippe unna, men slutten nærmer seg da den skremmende rolige FBI-agenten Sheldon (James Broderick) ankommer åstedet og overtar forhandlingen.

Filmen er basert på en virkelig historie.

Amerikansk spillefilm fra 1975
Originaltittel: "Dog Day Afternoon"
Regi: Sidney Lumet
I rollene: Al Pacino, John Cazale, Charles Durning, Sully Boyar, Chris Sarandon
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83