Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 19. juli 2000 kl 20.30 Dykk i arkivet

Dykk i arkivet (ttv)


NRK1 onsdag 19. juli kl 20.30
Dykk i arkivet (1:8) Premiere!

Kåre Valebrokk blant NRKs \"arvesølv\"

Torkjell Berulfsen presenterer en ny serie \"Dykk i arkivet\", og den første gjesten er TV2-direktør Kåre Valebrokk. Valebrokk har uttalt at det bare er et tidssprøsmål før TV2 \"knuser\" NRK. Men på ett område er i hvert fall NRK overlegen, og det er den historiske dokumentasjon på at det fantes fjernsyn i Norge på 60-tallet: NRKs arkiv, eller \"arvesølv\" som det også kalles.

Kåre Valebrokk var i mange år sjefredaktør i avisen Dagens Næringsliv før han, 59 år gammel, takket ja til å bli TV2s nye direktør. Valebrokk er kjent for sine spissformuleringer, uttalt med mild sørlandsrøst, og en av dem er at den nyheten som ikke kan formidles på fjernsyn i løpet av 30 sekunder ikke er verdt å vise. Denne utfordringen tar programleder Berulfsen på strak arm, og viser Valebrokk - og seerne - et sterkt sju minutter langt innslag fra Dagsrevyen i 1992. Innslagets lengde er absolutt journalistisk forsvarlig.

Om serien
Torkjell Berulfsen inviterer kjente personer til uhøytidelig samtale om smått og stort, med tilhørende \"dykk\" i NRKs rikholdige arkiv. - Jeg blir stadig overrasket over hvor mye som egentlig finnes der, sier han. Gjestene får lov til å komme med ønsker, men programlederen bestemmer også hva han vil vise gjesten. Det blir en dialog, også når det gjelder klipp fra arkivet.

Gjestene som dukker opp i løpet av serien er Gro Shetelig Kruse, Jacob Margido Esp, Gry Waage, Sigurd Osberg, Catrine Telle, Odd Nerdrum og Randi Bratteli.

NRK1 onsdag kl 20.30

Bilde
1. TV2-direktør Kåre Valebrokk er første gjest hos Torkjell Berulfsen (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
2. Torkjell Berulfsen er klar med en ny runde \"Dykk i arkivet\" (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)

Programleder Torkjell Berulfsen
Prosjektleder Grete Rypdal
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83