Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 14. desember 2005 kl 19.55 Tinas mat

Uten mat og drikke…

TV-kokken Tina Nordström har gjort stor suksess (Foto: Johan Paulin)
TV-kokken Tina Nordström har gjort stor suksess (Foto: Johan Paulin)
Sultne studenter trenger god og næringsrik mat, og Tina disker opp med en het og smakfull chili con carne for studentene på universitetet i Umeå. En stor gryte blir det, for hele 10 personer. Pelle får gode råd av en doktor i kosthold om hva vi bør spise og hvorfor.

Tina byr også på en potet- og purreløksuppe med bacon som serveres rykende varm over en bit brie. I tillegg står en god moussaka med aubergine, zucchini og geitostsaus på menyen. Felles for alle disse rettene er at de kan fryses porsjonsvis.

Mens gryten putrer, besøker Tina gulljentene i Umeå IK for å lære seg mer om hvordan de kombinerer trening med mat for å få det beste, fysiske resultatet. Pelle oppholder seg ikke bare på universitetet, han følger også en av verdens største handelsvarer, bananen, på dens reise over verdenshavene.

Victoria Ruhne Gutenbrant gir tips om hvilken drikk du kan by på til Tinas chili con carne.

Om serien
Tina Nordström er et velkjent ansikt for de fleste. Etter denne sesongen har hun rukket å lage rundt 100 programmer. Siden den forrige sesongen av Tina mat som ble sendt på SVT i 2003, har hun hatt nok å gjøre med å spille en ny matlagningsserie på engelsk som skal sendes i USA.

Tina har arbeidet med produksjonen av høstens sesong, og når det siste programmet i denne serien sendes er det på tide å tenke på neste prosjekt: Tina skal nemlig bli mamma for første gang i februar, og noe lenger strekker ikke Tinas planer for fremtiden seg.

Pelle Westman
Pelle er tidligere programleder og reporter på SVTs "Västnytt", og han har også vært programleder for båtmagasinet "Om bord" på SVT. Han synes det har vært morsomt å lage programmer med Tina. – Jeg er sulten hele tiden, og mat lager jeg i ett sett med tre sultne barn hjemme. Jeg elsker å lage mat, sier Pelle.

Matprogram fra SVT
Originaltittel: "Mat"
Programledere: Tina Nordström og Pelle Westman
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78


LENKER
  • Tinas oppskrifter: