Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 26. oktober 2007 kl 20.00 Berlinerpoplene

Jul på Neshov

Familien samles på gården Neshov etter Annas død (NRK-foto: Anne Liv Ekroll).
Familien samles på gården Neshov etter Annas død (NRK-foto: Anne Liv Ekroll).
Anna Neshov er død, og julen står for døra. Hennes tre sønner og barnebarnet Torunn drar fra sykehuset til familiegården. Erlend har ikke vært på Neshov siden han var tenåring, og blir forskrekket over forfallet som har skjedd der siden bestefaren Tallak døde.

Torunn får møte farfaren sin, Tormod, for første gang, og som de andre i familien blir han overrasket over å møte Tors datter.

Inne i huset ser det ut som en svinesti. Torunn og Erlend bestemmer seg for å vaske og rydde, til kraftige protester fra Tor som føler seg invadert.

Bedre blir det ikke når Krumme kommer fra København for å støtte samboeren Erlend gjennom julehøytiden. Tor takler overhodet ikke forholdet mellom de to mennene, som naturlig viser sine følelser for hverandre.

Kveldens episode er den siste som er basert på "Berlinerpoplene". De neste avsnittene i den kritikerroste serien bygger på "Eremittkrepsene", og Sirin Eide overtar som regissør.

Om serien
NRK Dramas serie i seks deler er basert på Anne B. Ragdes romaner "Berlinerpoplene" og "Eremittkrepsene", Norges mest leste romaner de senere årene.

"Berlinerpoplene" er en levende fortelling om den hverdagslige og likevel høyst usedvanlige familien Neshov. De tre Neshov-brødrene samles for første gang på mange år ved morens dødsleie. Eldstebroren Tor (Nils Sletta) driver slektsgården på Byneset utenfor Trondheim. Margido (Bjørn Sundquist) eier et lite begravelsesbyrå i Trondheim, mens yngstebroren Erlend (Jon Øigarden) jobber som vindusdekoratør i København. Faren Tormod Neshov (Espen Skjønberg) er en taus og tiltaksløs person på gården. Torunn (Andrine Sæther) er Tors ukjente datter som møter familien for første gang når farmoren blir syk.


Dramaserie i 6 episoder etter Anne B. Ragdes bøker
Produksjon: NRK Drama
Regi: Anders T. Andersen (episode 1-3) og Sirin Eide (episode 4-6)
Produsent: Bitte Monn-Iversen
Med Nils Sletta, Espen Skjønberg, Bjørn Sundquist, Jon Øigarden, Andrine Sæther, Grete Nordrå m.fl.
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, info@nrk.no, tlf 815 65 900


LENKER
  • www.nrk.no/berlinerpoplene