Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 1. november 2006 kl 17.25 Grenseløs kjærlighet: Øyeblikk

Erotikk, kjærlighet og innvandring

Dansk/kenyanske Jane Tamimi og Ali Yusuf i hva de kaller
Dansk/kenyanske Jane Tamimi og Ali Yusuf i hva de kaller "det fremmedfiendtlige Danmark". (Foto: DR)
Erotikk like fra starten, et ønske om masse kjærlighet, sansen for en vakker kropp – i "Grenseløs kjærlighet" møter vi et dansk-kenyansk, et svensk-kongolesisk par og et finsk-russisk par.

Det kenyansk-danske paret Ali Yusuf og Jane Tamimi har det vanskelig i det fremmedfiendtlige Danmark. Langvarig arbeidsløshet og mistenksomme svigerforeldre er noe av det som tærer på Alis tålmodighet.

- Mange tror nok at min mann utnyttet meg for å kunne komme til Danmark, sier hans danske hustru Jane. - Men det er snarere motsatt – jeg kommer til å ende mine dager hos Ali i Mombasa!

Åsa og Gianni
I lengre tid skygget svenske Åsa den høye mørke mannen som pleide å komme til matbutikken. Og en vakker dag hendte det – han begynte å prate med henne! Dette er begynnelsen på kjærlighetshistorien mellom det svensk-kongolesiske paret Åsa Savina og Gianni Botshinda i Linköping.

I dag består familien av 11 personer. Hvordan det har seg slik, forteller de mer om i "Grenseløs kjærlighet".

Vera og Calle
Også for finsk/russiske Calle og Vera Eklund handlet det om å finne det rette øyeblikket.

- Jeg ville være en selvstendig person, og det kan en kvinne være her i Finland, forklarer Vera. I dag er hun så finsk at hun heier på Finland når det er landskamp mot Russland.

Mer om serien
Statistikken viser at interkulturelle forhold er mer og mer vanlig. Nå blir hvert femte ekteskap i Norge inngått mellom personer med ulik nasjonalitet. Det er dette "Grenseløs kjærlighet" handler om, en feelgood-serie med masse varme og humør. Vi møter tre ulike par i hver sending. I fire av programmene møter vi par fra Norge.

Temaene som kommer opp i løpet av serien, er velkjente, men får her en spesiell vri. Det handler om lovens bokstav. Om samliv. Om det mannlige-kvinnelige-menneskelige. Familie og barn. Slekt og venner. Det handler også om unik kjærlighet – og vår tids grenseløse kjærlighetsmøter som er med å forandre de norske, svenske, danske og finske samfunnene.

Serien er en samproduksjon mellom NRK og de nordiske søsterselskapene.

Programmet er sendt tidligere.

Nordisk dokumentarserie i 7 deler (2005)
Prosjektleder og regi, NRK: Kjetil Saugestad
Produsert av: Utbildningsradioen (UR), i samproduksjon med NRK, DR, YLE og FST
Kontakt i NRK Østlandssendingen: Kjetil Saugestad, tlf 90 93 34 92
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57