Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 27. november 2003 kl 19.55 Kompis

Et hjem for pus

Trude Mostue tar for seg katters kår i kveldens program. (NRK-foto: Ole Kaland)
Trude Mostue tar for seg katters kår i kveldens program. (NRK-foto: Ole Kaland)
Over hele landet – spesielt i Oslo – er det mange katter som streifer hjemløse rundt. I "Kompis" får vi lære mer om arbeidet til Norges dyrebeskyttelse.

Det er mange temaer Trude og Asgeir tar opp på Bogstad Gård i kveldens program. Kattungene Tiger og Bitteliten er på "utlån" fra Dyrebeskyttelsen sammen med Siri Relling. Hun forteller at hvert år er det mellom 600 og 700 katter som må få nye hjem i hovedstaden. Dyrebeskyttelsen får også inn hunder, ildere og til tider fugler.

Men det aller største problemet er den slette behandlingen vi mennesker gir kattene våre. Mange blir forlatt i konteinere, satt ut i skogen, ved veikanten eller liknende når eieren skal på ferie.

Pratsomme typer
Odin og Arafat er to papegøyer som virkelig lever det gode liv. Odin er en 14 år gammel Jaco-papegøye som ifølge eieren er like intelligent som en sjimpanse. Ara-papegøyen Arafat har bodd hos mennesker siden han var nyklekket – og er dermed meget tam og sosial.

Begge papegøyene har et rikt ordforråd og er meget krevende husdyr. De vil helst være der menneskene er. Arafat tigger til og med ved matbordet – han elsker pølse med lompe, fisk og seigmenn!

Spennende høst
Trude Mostue og Asgeir Borgemoen tar for seg alle tenkelige spørsmål når det gjelder husdyr. I denne runden kommer de hovedsaklig til å holde til på EKT rideskole og husdyrpark på Ekeberg i Oslo, men også ta noen få avstikkere.

Veterinæren Trude er bosatt på landet utenfor byen Bath i Sør-England, og er i disse dager høygravid med barn nummer to. I tillegg har familien akkurat anskaffet seg en valp, men som vanlig legger den travle programlederen også en masse planer fremover. Hun skal åpne egen katteklinikk til sommeren og fortsette på sin doktorgrad om katter. Mostue er fremdeles på diskusjonsstadiet om ytterligere tv-jobbing i England, men ingenting er fastsatt ennå.

- Akkurat nå er det nedtelling til fødselen. Hverdagen består for det meste av bleier, Teletubbier, turgåing og forberedelser til det som skal skje! sier hun spent.

NRK Underholdning
Egenprodusert underholdningsprogram i samarbeid med Mastiff Media
Programledere: Asgeir Borgemoen og Trude Mostue
Prosjektleder: Lisbeth Larness Roås
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364