Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 5. september 2005 kl 23.10 Detektiv Jack Frost

Frosts dilemma

Jack Frost står overfor det verste dilemmaet i sin karriere. (Foto: Yorkshire Television)
Jack Frost står overfor det verste dilemmaet i sin karriere. (Foto: Yorkshire Television)
Detektiv Jack Frost har en vanskelig avgjørelse å ta. Den sentrale ledelsen vil forfremme ham, og Frost spør seg selv om han klarer å forlate avdelingen i Denton etter alle disse årene. Da en ung gutt forsvinner fra tribunen under en fotballkamp, og blir meldt savnet, får Frost andre ting å tenke på.

I løpet etterforskningen finner Frost ut at drapsofferet i en ranssak kan knytes til den forsvunne guttens familie. Da liket av et annet barn enn den savnede blir funnet i området, blir det slått alarm om at en barnemishandler går løs i Denton.

Hemmelig beundrer
Ikke bare blir Frost overrasket da han stiller til intervju for den nye jobben, han blir direkte skaket da han oppdager at han har en hemmelig kvinnelig beundrer. Samtidig er han besatt av tanken på å stoppe barnemishandleren som han tror vil slå til igjen.

Om serien
"Detektiv Jack Frost" byr ikke på ville skytescener, biljakter eller seriemordere. I stedet blir serien båret av realistisk handling, et troverdig og spennende persongalleri og mye humor. Kriminalforfatteren R.D. Wingfields bøker ligger til grunn for serien.

Jack Frost er en einstøing som har lite til overs for papirarbeid og politirutiner. I stedet oppnår han resultater med en kombinasjon av solid magefølelse, menneskekunnskap, uortodokse arbeidsmetoder og utrettelig utholdenhet.

Jack Frosts sympati ligger hos de svake i samfunnet, og han har overhodet ingen respekt for sine overordnede. Han er sjuskete, ustrukturert og trassig. Med sin uformelle stil og spesielle humor blir han dyrket av kollegene og lokalbefolkningen, mens han er en konstant torn i øyet på sin nærmeste sjef, den korrekte og strebete overbetjent Mullett.

Programmet er sendt tidligere.

Britisk kriminalserie (2002)
Originaltittel: A Touch of Frost (Series 10, Ep. 3:3 – "Held In Trust")
Basert på bøker av R.D. Wingfield
Regi: Roger Bamford
Produsent: Yorkshire Television
I rollene: David Jason, Bruce Alexander, Caroline Harker, John Lyons, Bill Stewart, Arthur White, James McKenna, David Blair, Philip Jackson
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57