Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 28. august 2002 kl 19.30 Villmark

På kanosafari i Sverige

Den svenske villmarksreporteren Bobo Nordenskiöld (t.v.) på kanosafari i Värmland sammen med Marit Ruth og Preben Mortensen. (Foto: SVT)
Den svenske villmarksreporteren Bobo Nordenskiöld (t.v.) på kanosafari i Värmland sammen med Marit Ruth og Preben Mortensen. (Foto: SVT)
I ”Villmark” tar den svenske villmarksreporteren Bobo Nordenskiöld oss med på kanopadling gjennom Värmlands og Dalslands kanal. I første sending viser Preben Mortensen fra Årjäng fram sine favorittkanaler.

Den svenske serien ”Villmark” med Bobo Nordenskiöld kommer til å by på mange spennende utfordringer og eventyr ut over høsten. I løpet av ni sendinger skal vi bl.a. treffe norske villmarkshelter som risikerte sine egne liv for å redde andres i grensefjellene mellom Norge og Sverige under krigen. På sykkeltur til Norge skal vi også når Jeffrey Lamont Davis senere i høst tråkker i vei sammen med Nordenskiöld langs den historiske rallarveien mellom Abisko og Rombaksbotn innenfor Narvik. Lamont Davis er identisk med mannen som bygde den første mountainbiken.

Fin handikap-sport
Med på padleturen sammen med Bobo Nordenskiöld og Preben Mortensen er også handkikappede Marit Ruth som mistet begge bena i en bilulykke for noen år siden. Selv om kanalpadling kan by på litt slit og sleping, viser Ruth at det går an å dra på kanotur trass i handikappet.

Mer om serien
Foruten turene til Norge og kano-safari på Värmlands og Dalslands kanal, tar Bobo Nordenskiöld turen til Alaska for å fiske på tre ulike laksearter. Han drar på høstjakt i Jämtlandsfjellene etter rype, krysser Østersjøen i en snart hundre år gammel seilskute, drar på fotosafari etter villdyr sammen med innfødte masaier i Kenya og gjør et forsøk på bestige Mount Kenya (5199 m.o.h.). Til sist bærer det til Tärnaby, kjent for sine alpinstjerner i verdenseliten, og det handler om å finne den ideelle, jomfruelige snø til utforkjøring på et område like stort som Halland fylke.

Svensk utvekslingsprogram i ni deler fra SVT
Programleder: Bobo Nordenskiöld
Producer: Karin Nordström
Kontaktperson i Programinnkjøp: Gunilla Gaarder, 23 04 93 64 (gunilla.gaarder@nrk.no)
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57