Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 27. desember 2007 kl 21.10 Saken mot Milosevic

Unikt fra Milosevic-saken

Flue på veggen – et dansk filmteam hadde enerett til å filme bak kulissene hos Krigsforbryterdomstolen i Haag under rettssaken mot Slobodan Milosevic. (Montasje: Team Production APS)
Flue på veggen – et dansk filmteam hadde enerett til å filme bak kulissene hos Krigsforbryterdomstolen i Haag under rettssaken mot Slobodan Milosevic. (Montasje: Team Production APS)
Et dansk filmteam var det eneste som ble tillatt å filme bak kulissene med aktoratets hovedadvokat, forsvarerne og tiltaltes rådgivere. Hovedpersonen var det første statsoverhode som har stått tiltalt for Menneskerettighetsdomstolen i Haag, Slobodan Milosevic.

Den største krigsforbrytersak siden Nürnberg fikk en brå avslutning da Slobodan Milosevic døde på sin celle, 11. mars 2006. Det danske dokumentar-teamet hadde unik adgang til å filme like fra saken mot Milosevic ble innledet i 2002. Likeledes mens den – som den lengste krigsforbrytersak som har versert for noen rett – pågikk.

Teamet fikk også rikelig anledning til å filme under etterspillet som Milosevics plutselige døde forårsaket våren 2006.

Hovedperson med nøkkelfigurer
Filmen følger de nevnte nøkkelfigurene, hele tiden med Milosevic i sentrum, mens rettssaken utfolder seg. Vi får et førstehånds innblikk i de strategier som de involverte parter åpenbarte under rettssaken.

"Saken mot Milosevic" er den eneste dokumentar som forteller historien om hva som i virkeligheten skjedde bak kulissene i en rettssak som aldri nådde sin avslutning.

Dansk dokumentar (2004)
Originaltittel: Milosevic on Trial
Produsert av: Team Production APS
Kontaktperson: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no