Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 15. november 2002 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Agent Stone i trøbbel

Politiagent Oscar Stone (Ian Stenlake, t.v.) mistet kollegaen Bill Hollister (Nicholas Bell) i et bombeattenat – og søker revansj. (Foto: Beyond Distr.)
Politiagent Oscar Stone (Ian Stenlake, t.v.) mistet kollegaen Bill Hollister (Nicholas Bell) i et bombeattenat – og søker revansj. (Foto: Beyond Distr.)
Drapsavdelingens leder ved Melbourne-politiet, Bill Hollister, er drept av en bilbombe. Hemmelig agent Peter Church blir satt på saken: Finn bombemannen som er ansvarlig for Hollisters død! I mellomtiden blir agent Oscar Stone også rekruttert i samme sak av en etterforsker med underlige motiver.

Mistenkte Daniel Miller er satt under overvåkning, først fordi han produserer falske kredittkort, dernest fordi han kan settes i samband med bomben som drepte Bill Hollister. På Millers PC finner agent Peter Church bestillinger på den type bombe som drepte kollegaen.

Dobbeltspill i politiet
Agent Oscar Stone befinner seg i et tomrom etter at han ble skutt på av en motorsykkelgjeng og skadet. Selv skjøt han ned og drepte en i gjengen i basketaket, og Stone føler han ble satt i et dårlig lys under rettssaken som fulgte. Etterforsker Jim Courtney appellerer til Stone om å finne Bill Hollisters drapsmann, og Stone går inn i samme sak som sin kollega Church, men uten å varsle sin egen spanergruppe ved Melbourne-politiet…

Mer om serien
Den australske serien ”Politiagentene” (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

To menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen "Mac" MacKenzie er gjort til leder for spanergruppen etter at den tidligere sjefen Burnie Rocca havnet i et bakholdsangrep og ble satt ut av spill. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Dessuten er den nye agenten i avdelingen, Daniella ”Danni” Mayo (Roxane Wilson), begynt å bli skikkelig varm i trøya.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 4)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane Wilson Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Politiagent Oscar Stone (Ian Stenlake, t.v.) mistet kollegaen Bill Hollister (Nicholas Bell) i et bombeattenat – og søker revansj. (Foto: Beyond Distr.)