Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 15. juli 2010 kl 19.30 David Suchet på Orientekspressen

En myteomspunnet togreise

David Suchet er først og fremst forbundet med rollen som Poirot, i kjent stil på dette bildet. I kveldens dokumentar forteller han om rollen, om toget og landskapet Orientekspressen passerer.(Foto:  ITV/Grananda)
David Suchet er først og fremst forbundet med rollen som Poirot, i kjent stil på dette bildet. I kveldens dokumentar forteller han om rollen, om toget og landskapet Orientekspressen passerer.(Foto: ITV/Grananda)
Skuespiller David Suchet, best kjent for mange i rollen som Poirot, reiser med Orientekspressen i fotsporene til nettopp Poirot - Agatha Christies avholdte etterforsker.

Han passerer noen av Europas mest fantastiske landskaper, og viser oss den legendariske Orientekspressen, som med sine Art Deco-vogner har vært vitne til et kontinent i stor forandring.

Vi blir bedre kjent med både karakteren Poirot, selve toget og de myter og historier som knytter seg til forbindelsen mellom Paris og Istanbul. Det har eksistert flere ulike togforbindelser med navnet Orientekspressen, og mange intriger i filmer og bøker finner sted nettopp på de berømte togene.

Sendt tidligere.


Britisk dokumentar, 2009
Produksjon: ITV / Global Entertainment
Pressekontakt: Sidsel Mundal 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 Publikumssevice