Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 29. juni 2009 kl 22.15 The Street

Tyven, tyven

Billy bor sammen med sin far.(Foto: Granada)
Billy bor sammen med sin far.(Foto: Granada)
Med et par stilige joggesko i hånden, står Billy ved et vendepunkt i livet. Han stjeler skoene, og derfra tar det ene dårlige valget det andre.

Billy Roberts som er hekta på fotball, bor i Bold Street nr. 12 sammen med sin blinde far. Alle ungene i gata ser opp til Billy, inkludert hans gode kompis Mick.

Billy drømmer om å bli fotballspiller i Premier Leauge, men fordi han blir tatt for nasking, er det på hodet ut av klubben. Ikke nok med det; en ny fristelse om raske penger fører Billy fra asken til ilden. Så spørs det hvem av kameratene som er gode eller dårlige venner, og om Billy klarer å komme seg på rett spor igjen.

Om serien
Byen er Manchester, landet er England og gaten heter Bold Street. Den britiske tv-serien forteller om livet og lidenskapene bak dørene i denne gaten. Det er drama det er snakk om, skrevet av anerkjente Jimmy McGovern og serien har vunnet mange prestisjefylte priser for ypperlig spill og god regi.

De menneskelige dramaene som spiller seg ut i den nord-engelske byen er viklet inn i hverandre. Du møter en trebarnsmor som kjeder livet av seg, elskeren hennes forvandler seg til å bli hennes verste fiende, en desillusjonert mann oppdager at han likevel betyr noe for familie og venner, et uventet vennskap som snur opp ned på en drosjesjåførs liv, og to søstre som etter mye krangel finner tilbake til hverandre på grunn av et ekteskap som bryter sammen.

Britisk dramaserie i seks deler (2006)
Manus: Jimmy McGovern
I rollene: Jody Latham, David Schofield, Jessica Hall, Liam Boyle
Produsent: Granada
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900