Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 27. oktober 2008 kl 19.55 Faktor: Idas vei mot toppen

- Jeg skal bli best

Faktor: Idas vei mot toppen: Forventningspresset er stort for den lovende friidrettsjenta Ida Marcussen. (Foto: Asbjørn Berge, NRK Sørlandet)
Faktor: Idas vei mot toppen: Forventningspresset er stort for den lovende friidrettsjenta Ida Marcussen. (Foto: Asbjørn Berge, NRK Sørlandet)
Ida Marcussen er sørlandsjenta som fillerister Janteloven, og sier høyt og tydelig: "Jeg skal bli best i verden!"

Friidrettstalentet Ida har nemlig en plan: Å bli verdens beste i en av de aller tøffeste idrettsgrenene; kvinnenes syvkamp. I London-OL i 2012 skal hun stå øverst på pallen, og årets OL i Beijing er et viktig steg på veien.

Vi følger Ida gjennom tre år, fra en lovende idrettsungdom til en syvkjemper i verdenstoppen - fra 18-åring og junior fram til OL i Beijing. På sidelinjen er foreldre, kjæreste og venninner en viktig støtte for Ida.

Trening hver eneste dag
I fire timer hver dag svetter og sliter Ida for å nå målet sitt. Attenårsdagen går med til trening, og hun ofrer gladelig russetida. På russekortet står mottoet: "Det viktigste er ikke å delta, men å vinne".

Allerede som 14-åring bestemte Ida seg for å satse mot verdenstoppen. Sammen med sin personlige trener lagde hun en 10-årsplan som skal ende med OL-triumf i 2012. Før årets OL hadde Ida år for år nådd alle målene hun hadde satt seg.

Fremgang og foreventningspress
Vi opplever Ida både på idrettsbanen og i hverdagen, gjennom opp- og nedturer. Har Ida det som skal til? Før årets OL i Beijing leverte hun flere gode internasjonale resultater og har innfridd til fulle. I OL i Beijing var målet å bli blant de åtte beste. Takler hun forventningspresset?

Mediene dyrker idrettsheltene og hyller vinnerne. Men hvordan er veien fram til seierspallen? Hvordan skal Ida nå til topps, og hva koster det? Dette handler om blod, svette og tårer, og om å være best når det gjelder.

Egenprodusert dokumentar fra NRK Sørlandet (2008)
Tittel: Faktor: Idas vei mot toppen
Redaktør: Oddbjørn Rosnes
Opplegg og regi: Anne Wirsching
Kontaktperson: Berit Ekholdt, tlf 23 04 94 50 / 997 97 743
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no