Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 10. juni 2013 kl 17.50 Planeten vår: De grunne hav

Liv og røre i bølgene

De grunne hav (4): Rikt dyreliv i et korallrev i Indonesia. (Foto: Peter Scoones/BBC)
De grunne hav (4): Rikt dyreliv i et korallrev i Indonesia. (Foto: Peter Scoones/BBC)
Fra nyoppdagede korallrev i Indonesia til hvithaier på jakt og sjøfugler midt i den arabiske ørkenen. Det skal dreie seg om livet i havoverflaten.

Det er oppdaget ukjente korallrev i Indonesia, og her finnes skapninger som mest av alt ligner på noe fra fantasiens verden. Vi skal også se nærmere på mysteriet om hvorfor en enorm koloni sjøfugler har slått seg ned midt i den arabiske ørkenen.

I tillegg til delfiner som surfer opp på stranden når de fanger fisk, og sjøløver som dykker med en eleganse ballettdansere ville misunne dem, får vi se hvithai i sakte film når den kommer opp fra havoverflaten i jakten på sel.

Om serien
Den første sesongen av "Planeten vår" besto av fem episoder, og ble sendt på NRK høsten 2006. Dette er de neste seks episodene i praktserien.


BBC kjenner nærmest ingen begrensninger når de skal lage naturprogrammer. Resultatet er produksjoner som nærmest renner over av fantastiske bilder, morsomme og kuriøse fakta og opplysninger, eksklusive og unike opptak av de mest sky skapninger på de minst tilgjengelige steder.

Denne gang er ambisjonene større enn noen sinne. Vi skal kort og godt lære vår egen planet å kjenne. Fem års filming på over 200 forskjellige steder over hele kloden er kuttet ned til fem programmer, hvert med sitte begrensede tema. Hele serien er filmet i HDTV. Over 2000 dager i felt er belønnet med unike opptak:

Vi er vitne til isbjørnmoren som kommer ut fra vinterdvale med to unger. Vi ser når en hvithai angriper en intetanende sel. Vi blir med inn i gigantiske grottesystemer og beundrer en million reinsdyr mens de tar seg over den arktiske tundraen. Jordklodens fantastiske mangfold blir grundig dokumentert og forklart.

Programmet er sendt tidligere.

Innkjøpt naturserie fra BBC Worldwide (2006)
Originaltittel: Planet Earth (Series 2)
Produsent: Alastair Fothergill
Norske kommentarer: Frode Stang
Kontakt for presse: presse@nrk.no, tlf 23 04 78 53
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900