Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 23. august 2006 kl 21.30 Niern: Misery - kidnappa

En kvinnes besettelse

Annie Wilkes (Kathy Bates)
Annie Wilkes (Kathy Bates) "pleier" den skadde forfatteren Paul Sheldon (James Caan)
Filmen åpner med at forfatteren Paul Sheldon (James Caan) gjør ferdig sin seneste roman, som har en annen hovedperson enn hans populære bøker om heltinnen Misery Chastain. Forfatteren kommer ut for en alvorlig bilulykke, og blir reddet av Annie Wilkes (Kathy Bates). Hun har et helt spesielt forhold til Misery, og blir rasende når hun oppdager at forfatteren har "drept" romanfiguren…

Annie bor for seg selv utenfor allfarvei, og hun tar hånd om Paul til han friskner til. Annie er en stor fan av Misery-romanene, og hun ser sitt snitt til å lese den seneste romanen fra Pauls hånd mens han ligger syk. I den boken fins ingen Misery, og Annie blir både fortvilet og rasende. Hun blir så rasende at hun skader Paul i foten slik at han ikke kan forlate huset hennes, og tvinger ham til å skrive en ny Misery-roman.

Den lokale sheriffen (Richard Farnsworth) og Pauls agent (Lauren Bacall) forsøker begge to å finne ut hva som har hendt med den savnede forfatteren.

Om filmen
Filmen "Misery" ga den praktisk talt ukjente Kathy Bates stjernestatus, og rollen som den besatte, ondskapsfulle kvinnen ga henne en Oscar.

Filmen bygger på en historie av Stephen King, og ble godt mottatt av både publikum og kritikere.

Programmet er sendt tidligere.
-
Amerikansk psykologisk thriller (1990)
Originaltittel: "Misery"
Med: James Caan, Kathy Bates, Frances Sternhagen, Richard Farnsworth. Lauren Bacall
Regi: Rob Reiner
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78