Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 13. august 2003 kl 22.15 Hotellet

Julie må vitne

Jimmy (Søren Byder) skjønner at Julie (Trine Appel) synes det er belastende å  peke ut voldtektsmannen for politiet. (Foto: Ole Kragh-Jacobsen/DRTV2)
Jimmy (Søren Byder) skjønner at Julie (Trine Appel) synes det er belastende å peke ut voldtektsmannen for politiet. (Foto: Ole Kragh-Jacobsen/DRTV2)
Julie var den eneste som så mannen som forsøkte å voldta en av gjestene på hotellet. Nå har politiet pågrepet en mistenkt i saken, og Julie må komme ned på stasjonen for å se om hun kan gjenkjenne ham.

Maria og Adam skulle egentlig forlate Hotell Faber, men Adam har jobbet iherdig intil det siste. Nå har han bestemt at de likevel skal bli på hotellet. Maria er alt annet enn lykkelig over beslutningen hans.

Nysgjerrig dame
En snodig, eldre dame tar inn på hotellet. Da John skal hjelpe til med å flytte sengen i rommet hennes, begynner hun å spørre ham ut om hva som egentlig har skjedd på rom 217.

Filip er i pengenød. Han trenger 30 000 kroner, og Louise sier han kan låne pengene av henne.

Om serien
"Hotellet" har hatt stor suksess i Danmark, og nå får også NRKs seere gleden av denne danske dramaserien som foregår på Hotel Faber, et eksklusivt hotell i en større dansk provinsby.

Vi møter hotellets eiere, Alice og Erik Faber (Erik begår selvmord i første episode), deres tre voksne barn, Adam, Julie og Nikolaj, og de ansatte: resepsjonistene Maria (gift med Adam Faber) og Louise, kjøkkensjefen Lasse, kokken Jimmy, servitøren Anette, stuepiken Aminah og vaktmesteren John. Hvert avsnitt er historier om hotellets folk, gjester eller andre med forbindelse til hotellet.

Hotel Faber, som har vært i familiens eie i generasjoner, er bygget på ruinene etter et gammelt kloster. Det er et mystisk hotell, som reagerer på forskjellig vis hvis noen truer det eller familien Faber.

Medvirkende:
Alice Faber: Kirsten Olesen
Erik Faber: Peter Schrøder
Adam Faber: Martin Hestbæk
Julie Faber: Trine Appel
Nikolaj Faber: Paw Henriksen
Maria Faber: Anne-Grethe Bjarup Riis
Estelle: Rebekka Owe
Ellers medvirker: Bjarne Henriksen, Baard Owe, Sarah Boberg, Søren Byder, Lene Maria Christensen, Jamile Massalkhi Rudolf og Claus Bue

Dansk dramaserie
Regi: Morten Arnfred og Morten Giese
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83