Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 20. april 2001 kl 20.25 Bumerang

Bumerang (ttv)


NRK1 fredag 20. april kl 20.25
Bumerang (2:8)

Hvem husker årstallet?

Claus Wiese er på plass igjen med spørreleken \"Bumerang\", som handler om vår nære fortid. Minner skal vekkes til live om moter, musikk, politikk og sport fra et bestemt år. Lagene får hjelp av videoklipp fra 1960 og fram til i dag.

I kveld er Redaksjon 21s Knut Olsen på lag med Forbrukerinspektørenes Elin Ruhlin Gjuvsland, altså et rent NRK-lag. På det andre laget er også NRK representert med Stine Buer, kjent fra ungdomsprogrammet \"Reser\" og tidligere \"Go\'elg\". Hun har alliert seg med moromannen fra Stavanger, Per Inge Torkelsen.

Per Inge samler på mye rart, han skriver bøker som hisser opp forskjellige grupper i befolkningen, for eksempel pensjonistene, og han er naturligvis en ekte rappkjeftet rogalending.

Om \"Bumerang\"
Spørreleken består av to lag, med to personer på hvert lag. Lagene har hver sin videoskjerm, og kan stoppe videoen når de tror at de vet årstallet. Årstallet skrives ned, uten at det andre laget får se det. Det andre laget fortsetter å se videoen helt ut, før de bestemmer seg for hvilket år det er snakk om. Hvis det laget som gjetter fortest har rett, får de tre poeng. Laget som må vente helt til slutt, får ett poeng hvis de har riktig årstall. Feil årstall gir null poeng. Det er også mulig å sanke tilleggspoeng. Programleder Claus Wiese stiller flere spørsmål i tilknytning til det aktuelle årstallet. Det kan handle om politikk, film og ikke minst musikk.

NRK1 fredag kl 20.25

Egenprodusert underholdning
Programleder Claus Wiese
Prosjektleder Ivar Ragne Jenssen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)

Bilde
NRKs Knut Olsen og Elin Ruhlin Gjuvsland på det ene laget, Claus Wiese, er i midten og Stine Buer og Per Inge Torkelsen er på det andre laget i kveld. (Foto: Scanpix)