Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 1. oktober 1999 kl 21.15 Bokbadet

Bokbadet (ttv)


NRK2 fredag 1. oktober kl 21.15
Bokbadet (3:14)

Kriminelt forfattermøte

Unni Lindell har utgitt både diktsamlinger og barnebøker, men det er som krimforfatter hun har hatt størst suksess. I høst er hun aktuell med romanen \"Drømmefangeren\". Anne Grosvold er bademester på Rockefeller i Oslo.

I \"Drømmefangeren\" møter vi igjen politietterforskeren Cato Isaksen fra boka \"Slangebæreren\", utgitt i 1996. Isaksen er dyktig i jobben, men privatlivet er litt frynsete i kanten.
I \"Drømmefangeren\" møter vi også en original type, \"Null-Nalen\". Han er en kikker som holder til rundt høyblokkene i Asker, men har en fortid i Sør-Amerika. Bokas tittel \"Drømmefangeren\" henspiller på dette.

Livets mørke sider
Unni Lindell er opptatt av at en krimroman også skal være god litteratur. Hun skriver ikke om ville biljakter, og legger liten vekt på det tekniske i etterforskningen.
- Jeg tar fatt på det mørke som ligger under, sier hun. Det er menneskene rundt en forbrytelse som er interessante, mener forfatteren.

Unni Lindell
Unni Lindell er født i 1957 i Oslo. Hun har utgitt en rekke bøker for barn og ungdom, blant annet \"Den grønne dagen\" (1988) og \"Fire dager til fullmåne\" (1990).
I 1992 vant hun en romankonkurranse med ungdomsboken \"Fuglefangeren\", og i 1994 fikk hun Kritikerprisen for ungdomsromanen \"Sugemerket\". Lindell har også utgitt en samling kriminalnoveller, \"En grusom kvinnes bekjennelser\" (1993), og diktsamlingen \"Min fars kjole er rød som reven\" (1995). Uansett sjanger har hun et billedrikt og fantasifullt språk. Hun slo for alvor gjennom med kriminalromanen \"Slangebæreren\".

NRK2 fredag kl 21.15

Bilde (via scanpix/internett)
Forfatteren Unni Lindell og programlederen Anne Grosvold (NRK-foto: Ole Kaland)

Egenprodusert litteraturprogram
Ved Einar Askerøi og Rolf Clemens
Programleder Anne Grosvold

Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83