Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 21. november 2006 kl 19.55 Tinas mat

Romersk mat hos Tina

Tina Nordström, Kristina Kappelin og Pelle Westman (Foto: Eva Rados/SVT)
Tina Nordström, Kristina Kappelin og Pelle Westman (Foto: Eva Rados/SVT)
For Tina Nordström blir kveldens matlagning en behagelig opplevelse. Utenrikskorrespondenten Kristina Kappelin har vært så snill å pakke ned flere av mesterkokkens favorittingredienser i sin hemmelige eske.

Gladest blir Tina over at det fins kalvbrissel i esken, og hvordan man tillager den på aller beste måte, det får vi se i hennes kjøkken i kveld.

Ellers er inneholdet i Kristina Kappelins eske følgende: lammekoteletter, grappamarmelade, basilikum, pinjekjerner, mynte, citron, tagliatelle, tomater, ansjos, kronärtskocka, pecorino og hvitløk.

Journalisten og utenrikskorrespondenten Kristina Kappelin har bodd i Italia en stor del av sitt liv. Fra sitt hjem i Roma bevåker hun ikke bare politikken og fotballen for svenskene, hun har også stor interesse og kunnskap om italiensk mat. Hun forteller om likheter og ulikheter mellom svensk og italiensk kjøkken.

Grappa
Mange betakker seg, men det stemmer dårlig med den grappaen Pelle Westman prøvesmaker i Bassano del Grappa i Italia. Her har familien Poli i fire generasjoner, siden 1898, tilvirket og foredlet drikken som lages på rester fra vinlaging. Grappaen har gått fra å være billig sprit for bønder til å lagres på ekefat og serveres i de fineste salongene.

Om serien
Denne sesongen i "Tinas mat" er det oppfinnsomhet og improvisasjon som gjelder. Ï starten på programmet vet ikke Tina hva esken inneholder eller hvem som har pakket den. Utfordringen består i å komponere et antall smakfulle retter i løpet av kvelden.

Den ferdige middagen nytes senere sammen med den som har pakket esken. Her finner vi navn på kjente svensker, som Rapports Katarina Sandström, forfatteren Martina Haag, utenrikskorrespondenten Kristina Kappelin og Musse Hasselvall og Andreas Halldén fra ZTVs "Rallarsving".

Pelle Westman
Pelle er også i høst Tinas faste partner, og han kommer til å følge prosessen med de nye reseptene med nærgående spørsmål. I hvert program besøker han den aktuelle gjesten hjemme, som forteller mer om sitt forhold til mat og sine tanker om råvarene som ligger i esken. Pelles reportasjer fra ulike deler av verden byr på det lille ekstra i form av eksklusive smaker og eksotisk krydder.

Tina Nordström
Tina lagde sin første matrett i SVT i februar 2001, og har siden vært det svenske folkets absolutte favorittkokk. Verken før eller senere har en tv-kokk lokket 1.650.000 seere til å følge programmet, og Tina-effekten har skapt stor etterspørsel etter flingsalt, vaniljestang og ballongvisper. I løpet av de siste fem årene har Tina spilt inn drøyt 100 programmer, produsert nærmere 400 resepter og gitt ut fem kokebøker, den siste kom i september i år og har samme navn som serien på svensk: "Tinas kök".

Svensk dokumentarserie (2006)
Produsert av SVT
Originaltittel: "Tinas kök"
Med Tina Nordström og Pelle Westman
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no