Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 15. desember 2001 kl 19.55 Nr 13: Bare gode venner

Drømmeuke for to

Unn-Berit (Marit Andreassen) drar på sydentur med Roger. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Unn-Berit (Marit Andreassen) drar på sydentur med Roger. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Roger er i fyr og flamme etter å ha vunnet en ferieuke for to til Ibiza. Men hvem skal han ta med seg? Her er det bare å velge fra øverste hylle, tenker han. En hektisk telefonrunde seinere er han ikke fullt så sikker…

Stakkars Roger må bare konstatere at selv ikke en gratis ferietur kan friste damene til å tilbringe en uke alene sammen ham. Men herr Skau mener å ha funnet løsningen: Han kan jo invitere Unn-Berit!

Roger og Unn-Berit er mildt sagt et umake par og krangler alltid som unger om alt og ingenting. Og Ibiza er slett ikke noe passende reisemål for en politisk korrekt dame som Unn-Berit. Men det ender allikevel med at de to kamphanene drar av gårde sammen, mens resten av beboerne i nr. 13 lurer fælt på hvordan dette skal gå…

Om serien
Komiserien ”Nr. 13” var en av NRKs seermagneter i høstsesongene 1998 og 1999, med en gjennomsnittlig seerandel på rundt femti prosent. I fjor ble serien tildelt Gullruten for beste situasjonskomedie/såpe.

I høst står ti nye episoder om livet i bakgården på Oslos østkant på sendeplanen. Sesongpremieren 20. oktober gav serien en knallstart, med en markedsandel på 56 prosent og 827.000 seere.

”Nr. 13” er utviklet av manusforfatter Andreas Markusson og regissør Bo Hermansson, et tospann som ikke minst er kjent for seerfavoritten ”Fredrikssons fabrikk”. Denne gang har de fått hjelp av Berit Nesheim på regisiden og av Siv Rajendram, Terje Sollie og Kjetil Indregard på forfattersiden.

Rashids forlovede Lillian, spilt av Brit Elisabeth Haagensli, er en ny skikkelse denne sesongen. Ellers møter vi igjen alle de kjente beboerne - ekteparet Skau (Aud Schønemann og Helge Reiss), dagdriveren Roger (Geir Kvarme) og hans 11-årige sønn Tobias (Tobias Fosheim Wienskol), den pliktoppfyllende vaktmesteren Rashid (Behruz Arshi), den søkende nordlendingen Unn-Berit (Marit A. Andreassen) og hennes litauiske samboer Lech (Hans Rønningen).

Egenproduksjon fra NRK Drama
Episode 9 av 10
I rollene: Geir Kvarme, Aud Schønemann, Helge Reiss, Behruz Arshi, Marit Andreassen, Brit Elisabeth Haagensli og Hans Rønningen.
Regi: Berit Nesheim
Manus: Andreas Markusson
Prosjektleder: Anne Birte Brunvold Tørstad
Pressekontakt: Helene Amlie, tlf. 23 04 77 51

Bilde
Unn-Berit (Marit Andreassen) drar på sydentur med Roger. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)