Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 25. november 2005 kl 00.10 Bob Dylan - reise uten ende

Kontroversiell artist

Bob Dylan – reise uten ende: Vi blir kjent med den unge Bob Dylan i Martin Scorseses dokumentar om ikonet. (Foto: Sony Music Norge)
Bob Dylan – reise uten ende: Vi blir kjent med den unge Bob Dylan i Martin Scorseses dokumentar om ikonet. (Foto: Sony Music Norge)
23 år gammel er Bob Dylan artisten alle snakker om, og uten å ha hatt en eneste hit på radioen kan han spille for en fullsatt Carnegie Hall i New York. I tredje og siste del av Martin Scorseses dokumentar følger vi Dylan fram til den kontroversielle turneen i Storbritannia i 1966.

Med suksess kommer også forventninger, men disse hadde Bob Dylan ingen intensjoner om å møte. Venstresiden ønsket å se ham mer politisk aktiv, mediene forventet at han skulle gi de unge amerikanerne en stemme.

Dylan selv ønsket å gå sine egne veier og eksperimenterte musikalsk. Samtidig som tekstene hans ble mer og mer poetiske, begynte han også å bruke elektriske instrumenter. Mottakelsen ble ikke nådig blant det trofaste publikummet, som kalte ham en forræder og syntes han sviktet sine tidligere idealer.

Om serien
Under Martin Scorsese dyktige regi, blir historien om Bob Dylan fram til 1966 ikke bare fortellingen om en av vår tids viktigste musikere, men også et stykke amerikansk etterkrigshistorie. Tre fredager framover sender NRK regissørens kritikerroste dokumentar om den unge Bob Dylan.

Dokumentaren byr på musikk fra Bob Dylan selv, i tillegg til mange smakebiter fra de som inspirerte ham og formet ham som artist.

Om regissøren
Regissør Martin Scorsese er for de fleste kanskje mest kjent for spillefilmer som "Taxi Driver", "The Aviator", "Goodfellas" og "Gangs of New York", enn for musikkdokumentarer. Men han er også mannen som klippet den legendariske "Woodstock"-filmen fra 1970 og regisserte dokumentaren "The Last Waltz" om The Band åtte år senere.

Innkjøpt dokumentar i tre deler (2005)
Originaltittel: "No Direction Home"
Regi: Martin Scorsese
Les mer: www.bbc.co.uk/music/bobdylan/tvradio/nodirectionhome/
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252


LENKER
  • www.bbc.co.uk/music/bobdylan/tvradio/nodirectionhome/