Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 8. oktober 2002 kl 17.10 Da Capo

På norsk høstfest i Minot, USA

Høsten 1994 var hele Da Capo-redaksjonen, med inviterte gjester, på norsk høstfest i Minot i Nord-Dakota. Besøket resulterte i tre programmer, inkludert dette som ble sendt på nyåret 1995. Det var stor begeistring for Per Husby og Da Capo-orkestret og vokalistene Veslemøy Solberg og Tor Endresen.

Norsk-amerikanerne holder norske tradisjoner oppe, både når det gjelder mat og husflid, men lutefisk med mais må sies å være en typisk amerikansk vri på denne retten. Utstillinger og boder med lusekofter og norsk treskjæring forteller om en levende tilknytning til gamlelandet. Norsk-amerikanere er for øvrig som amerikanere flest når det gjelder å stille opp foran kamera. Her hilses det hjem til familien i Gudbrandsdalen, Kristiansund og Stavanger på de underligste amerikansk-norske dialekter.

Mye musikk
Veslemøy Solberg synger ”Paper Moon” og Tor Endresen fremfører ”I Believe” med Da Capo-orkestret. Det blir også musikalske møter mellom nordmenn og amerikanere. Steinar Albrigtsen får treffe sin store inspirasjonskilde Merle Haggard, og den norske gitaristen Claes Nebb opptrer på scenen med sin amerikanske kollega Chet Atkins.

Selvsagt lar ikke Vidar Lønn-Arnesen sjansen gå fra seg når han har et publikum foran seg, her blir det allsang! ”You are My Sunshine”, ”Singing the Blues, ”When It’s Springtime” og ”She’ll be Coming round the Mountain” er et fengende potpurri som avslutter programmet fra Minot i Nord-Dakota i USA.

Egenprodusert underholdning
Programledere Gunvor Hals og Vidar Lønn-Arnesen
Prosjektleder Øivind Thue
Pressekontakt , tlf: 23 04 74 83 ()