Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 13. juni 2004 kl 20.10 Top Gear - Tut og kjør!

Lamborghini-jubileum

Jeremy Clarkson foretrekker italiensk. Vi snakker ikke om mat eller vin… (Foto: BBC)
Jeremy Clarkson foretrekker italiensk. Vi snakker ikke om mat eller vin… (Foto: BBC)
Lamborghini-fabrikken fyller 40 år i år, og jubileet markeres på høvelig vis av programleder Jeremy Clarkson og hans kolleger. De testkjører Lamborghinis modeller gjennom årene. I tillegg blir det fokus på flere kraftige versjoner av den nye Mini Cooper.

13. juni 1967. En merkedag i engelsk historie, mener Jeremy Clarkson. Hvorfor? Det var første gang en Lamborghini kunne beskues på De britiske øyer. Modellen het Miura, og den var egentlig ikke særlig lett å kjøre. Men designen var revolusjonerende, og den etablerte Lamborghini-fabrikken, som for en stor del bestod av en gjeng med bilglade unggutter, som en seriøs bilprodusent.

Det er derfor et stort øyeblikk for Jeremy Clarkson når han for første gang setter seg bak rattet på sin ungdoms drøm; en Lamborghini Countach. Senere i programmet blir det en titt på monsterbilen Lamborghini Diablo og den på alle måter imponerende Lamborghini Murcielago.

Mini
Mini heter jo ikke Mini for ingenting. Bilen er knøttliten. Nå har modellen Cooper S kommet på markedet. Bilen er fremdeles liten, men motoren er blitt atskillig mye kraftigere. 200 hestekrefter er mye for et kjøretøy på denne størrelsen. Flere bilstylingsgfirmaer leverer konkurrende versjoner av Mini Cooper S, med enda kraftigere motor. Hvilken er best?

Innkjøpt serie fra BBC.
Programleder: Jeremy Clarkson
Produsent: Peter McCann
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup 23 04 98 41 (92 01 55 79),

Bilder:
Jeremy Clarkson foretrekker italiensk. Vi snakker ikke om mat eller vin… (Foto: BBC)