Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 9. oktober 2013 kl 20.45 Millioner på spill

Talentbutikken


England har nærmere en million arbeidsledige ungdommer. Hva om et "arbeidskontor" ble drevet av unge – for unge? Millionæren Dave Fishwick håper lotterifondet vil tenne på ideen om "Pop up-talentbutikken" og gi penger til prosjektet.

Dave Fishwick er en av de største leverandørene av minibusser i Storbritannia. I 2011 kastet han seg over et helt nytt felt; han åpnet sin egen bank.

Daves oppvekst står i sterk kontrast til det glamorøse livet han lever i dag. Han vokste opp i en fattig familie, og hans drømmer om framtiden ble avskrevet av menneskene rundt han.

Nå ønsker Dave å bidra til å gi unge mennesker tro på seg selv. Dermed får de et dytt i positiv retning, noe som kan gi dem suksess i arbeidslivet.

Sammen med Foyer Federation starter han opp en «Pop up- talentbutikk", en idé der arbeidsledig ungdom får utvikle, designe og drive bedriften selv. Det fungerer som et omreisende sirkus; ungdommene flytter inn i lokalmiljøene for å tiltrekke seg andre ungdommer, og arbeidsgivere kan komme og finne ny og fersk arbeidskraft.

Klarer Dave, The Foyer Federations og ungdommene å overbevise The Big Lottery Fund om å støtte prosjektet videre?

Om programmet
Kjente personer utfordres til å bli med på en dugnad for å ta tak i noen av de største sosiale problemene i Storbritannia. Dersom prosjektene tilfredsstiller, stiller ulike veldedige fond opp med en stor slump penger.

Britisk dokumentarserie (2013)
Originaltittel: The Secret Million (4:5)
Produsert av: Zodiak International
Presseansvarlig: Beatriz Rivera / 906 21 735
TV-seere bes å kontakte Publikumsservice / 815 65 900