Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 10. mars 2007 kl 20.25 Topp 10: Norges beste tv-minne

Tv-minnet vi aldri glemmer

Programledere Nadia Hasnaoui og Claus Wiese sammen med Harald Stanghelle og Hege Duckert. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Programledere Nadia Hasnaoui og Claus Wiese sammen med Harald Stanghelle og Hege Duckert. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Med et stadig økende tv-tilbud er det trolig mye som går i glemmeboka av ting vi har sett på tv. Men noen hendelser glemmer vi aldri. I kveld presenterer Claus og Nadia 15 av dem, hvorav ti får en plass på den endelige listen.

Å skulle plukke ut 15 tv-hendelser som har gjort et uutslettelig inntrykk, er vanskelig. Men i Topp 10 har man gjort en skikkelig innsats, og resultatet får du vite i kveld.

Blir det en tidlig, men skjellsettende tv-hendelse som månelandingen som går av med seieren, eller blir det den noe mer feststemte MGP-finalen fra 1985? Eller noe helt annet?

I studio møter programlederne Nadia Hasnaoui og Claus Wiese Harald Stanghelle og Hege Duckert. Stanghelle og Duckert representerer hver sin avis og har i en årrekke dekket små og store begivenheter.

De nominerte er: Kurt Nilsen vinner World Idol i 2004, murens fall i 1989, Brink sprekker på VM-stafetten i 2003, Live Aid i i 1985, Team Antonsens kjøkken, åpningsseremonien under OL i 1994, Bobbysocks vinner Melodi Grand Prix i 1985, Norge – Mexico i 1994, månelandingen i 1969, Charles og Dianas bryllup i 1981, kronprinsbryllupet i 2001, åpningen av TV2 i 1992, gledelig gjensyn med Erik Bye i 1963, kyllingstuntet til Bård Tufte Johansen og Annie Schau i "Dette er ditt liv".

Om programmet
Nadia Hasnaoui og Claus Wiese skal i løpet av ti programmer kåre vinnere i ti ulike underholdningskategorier. Det blir garantert festlige gjensyn, litt nostalgi og best av alt: Du har vært med på å påvirke resultatet!

I høst kunne alle si sin mening om hvem og hva som burde være på listene. Listene inneholder alt fra blant annet store sportsøyeblikk, til tidenes sommerslager, tv-serie og Norges morsomste mann/kvinne. Interessen var enorm, og juryens forslag til hvilke ti kandidater som skulle være på de ulike listene, vekket både glede og vrede hos folk.

Flere titalls tusen nordmenn har vært med på å stemme frem utfordrere til juryens nominerte. Med folkets fem utfordrere er det nå i alt 15 nominerte til hver Topp 10-liste. Men ettersom det kun er plass til ti kandidater på en Topp 10-liste, har TNS Gallup gjennomført en storstilt undersøkelse blant det norske folk. Og nå foreligger resultatet. Hvem blir folkets Topp 10?

Egenprodusert underholdningsprogram (2007)
Programledere: Nadia Hasnaoui og Claus Wiese
Prosjektleder: Gitte Calmeyer
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf. 23 04 99 18 TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no

LENKER
  • Les mer