Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 25. desember 2001 kl 18.30 Eva og Adam

Den første kjærligheten


Hver dag frem til 1. nyttårsdag blir det gjensyn med 12-åringene Eva og Adam og deres venner. Denne svenske serien for barn og ungdom er en øm og morsom skildring om den første kjærligheten, en skildring den yngre garde av norske seere tydelig satte pris på da de møtte de to turtelduene for første gang på NRK våren ifjor.

8 av 10 seere i målgruppen 9-13 år fulgte den gangen ”Eva og Adam”, som allerede da kunne vise til både en dramapris og barnejuryens spesialpris ved den nordiske barne- og ungdomsfestivalen i Danmark.

Den første kjærligheten
”Eva og Adam” er historien om de første usikre stegene i retning kontakt med det motsatte kjønn. Det er historien om det første kysset, den første sjalusien og den første store krangelen. Ikke minst handler det om livet i en vanlig svensk skoleklasse, og om 12-åringenes forhold til sine foreldre.

Hovedpersonen er sjenerte Adam (Carl-Robert Holmer-Kårell). Han er ny i klassen, og klassens pøbel er raskt frampå med å erte ham for hans polske etternavn. Plutselig tar en av jentene Adam i forsvar. Det er Eva (Ellen Fjälstad).

Innen skoledagen er over har Adam fått seg nok en kamerat. Han heter Alexander (Pablo Martinez) og vet alt om jenter og kyssing. Evas bestevenninne, Annika (Ulrika Bergman), er ulykkelig forelsket i Alexander.

Eva og Adam blir etter hvert svært godt kjent, blant annet gjennom et pyjamas-party og bursdagsfester. Dessuten har de tilfeldigvis samme gitarlærer. Men fortsatt er de bare venner. Det er i hvert fall Eva overbevist om! Adam på sin side liker Eva mer enn en vanlig venn, men det er strengt hemmelig.


Svensk dramaproduksjon
Sendt første gang i 2000
I hovedrollene: Ellen Fjästad, Carl-Robert Holmer-Kårell, Ulrika Bergman og Pablo Martinez.
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53, (anna-marie.normann@nrk.no)

Bilder
1. Eva (Ellen Fjästad) og Adam (Carl-Robert Holmer-Kårell) er bestevenner, men ikke kjærester. (Foto: SVT)
2. Eva (Ellen Fjästad), Adam (Carl-Robert Holmer-Kårell), Alexander (Pablo Martinez), Annika (Ulrika Bergman) og Mia (Ylva Fröjmark) trives i hverandres selskap. (Foto: SVT)
3. Eva (Ellen Fjästad) og Adam (Carl-Robert Holmer-Kårell). (Foto: SVT)
4. Adam (Carl-Robert Holmer-Kårell) spiller gitar. (Foto: SVT)
5. Eva (Ellen Fjästad). (Foto: SVT)
6. Eva (Ellen Fjästad) og Annika (Ulrika Bergman) er bestevenninner. (Foto: SVT)