Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 4. juli 2004 kl 20.10 Top Gear - Tut og kjør!

Tysk luksus og det beste britiske

Disse tre karene klarer ikke bli enige om hvilken britisk-fabrikkert bil som er den beste. (Foto: BBC)
Disse tre karene klarer ikke bli enige om hvilken britisk-fabrikkert bil som er den beste. (Foto: BBC)
Hva får du hvis du blander en stridsvogn og en sportsbil? Den nye terrengbilen til Porsche. Det blir litt om denne og litt om mye annet snacks i kveldens program.

Porsche Cayenne er faktisk den første bilen i verden som har fått navnet til et krydder. Den lever opp til navnet sitt; dette er sterke saker. 450 hestekrefter dytter rundt på 2,3 tonn, noe de klarer lett. I følge programlederne er den stor, rask og god å kjøre. Men fungerer den i terrenget? Og er den egentlig fin å se på?

Mercedes' toppmodell
Woking, Surrey. For alle andre enn bilinteresserte et uinteressant sted. Men det er faktisk her de lager Mercedes SLR McLaren. Vi snakker om en bil som koster tre ganger så mye som den nest-dyreste Mercedes. Karosseriet er hovedsakelig laget av karbon, teknologien står ikke tilbake for en Formel 1-bil og den vil garantert tiltrekke seg oppmerksomhet.

Jeremy Clarkson og hans venner reiste til Cape Town for å undersøke om bilen lever opp til de vanvittige forventningene og den uanstendig høye prisen.

Bra og britisk
Den nye MG SV fra Rover-fabrikken må betraktes som en engelsk bil, selv om delene kommer fra mange forskjellige land og verdensdeler. Det er meningen at modellen skal konkurrere mot Porsche og Lamborghini. Billigste utgave koster 75 000 pund – en svært voksen pris på det engelske markedet. Har den en sjanse mot de tyske og italienske sportsbilene?

Clarkson og hans folk tar også en titt på en annen britisk stolthet, den nye Morgan Plus 8. Dette er den nye utgaven av en klassisk utseende bil, med karosseri av tre. Morgan'en står foran en tøff oppgave når den skal kjøre om kapp med en Noble M12 GTO, en sportsbil fra en liten fabrikk i Leicestershire. Man får en idé om hva slags bil dette er når man vet at sjefsdesigneren Lee Noble blant annet har vært med å lage den legendariske Formel 1-bilen McLaren F1. Men har Morgan og Noble noe å stille opp mot komforten i en Rover?

Innkjøpt serie fra BBC.
Programleder: Jeremy Clarkson
Produsent: Peter McCann
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup 23 04 98 41 (92 01 55 79),