Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 8. mars 2010 kl 20.15 Klasse 10 B

Tentamenstid

Jonas imponerer med norskstilen sin og får den opplest i klassen. (Foto: Strix)
Jonas imponerer med norskstilen sin og får den opplest i klassen. (Foto: Strix)
Det er nå klart for tentamen i klasse 10 B, og resultatene elevene oppnår vil bli en viktig pekepinn på om de klarer å nå målsetningen – og bli en av de tre beste klassene innen terminslutt.

Elevene skal ha tentamen i kjernefagene norsk, engelsk og matte. Norsklærer Harald har store forventninger, siden dette er et fag hvor flere gjør det bra. Jonas Bakken imponerer stort og får stilen sin opplest i klassen.

Matten er det derimot verre med, og mattelærer Ingvill er fortvilet. I tillegg skal elevene også opp i engelsk muntlig, som vil avgjøre karakteren de får i standpunkt. Det å fremføre muntlig er Malins største skrekk. Klarer hun å komme over frykten?

Om serien
Kan man heve en svak skoleklasse ved å sette inn noen av Norges dyktigste pedagoger og gi dem et ekstremt høyt mål? Klasse 10 b ved Sten-Tærud skole i Skedsmo kommune har tatt utfordringen. I løpet av vårsemesteret skal de gå ut fra grunnskolen som en av de beste klassene i landet.

Ti mandager fremover følger vi elevene i deres siste semester på grunnskolen. Målet er å gå fra å være en svak skoleklasse til å bli en av landets beste. De vanlige lærerne byttes ut med ni håndplukkede pedagoger, som sammen skal sørge for å gi elevene det grunnlaget de trenger for å fullføre videregående skole.

Det er Strix som har produsert denne serien, og som har kommet seg inn bak lukkede dører i skolen. Filmteamet tilbrakte hele vårsemesteret i klasserommet til klasse 10 b. Resultatet er blitt en dokumentarserie på ti episoder.

Både elever (og foresatte) og lærere har fått se serien før premieren. Alle har uttrykt at de opplever den som en sannferdig gjengivelse av skolehverdagen. "Klasse 10 b" er en observerende dokumentar der ingenting er iscenesatt.

Norsk dokumentarserie i ti deler
Produsert av Strix
Produsent: Malin Østli, malin.ostli@strix.no, 922 53 934
Pressekontakt: Silje Marie Lien, 23 04 41 01/975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900, Publikumssevice