Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 23. september 2000 kl 20.55 Tore på sporet

Tore på sporet (ttv)


NRK1 lørdag 23. september kl 20.55
Tore på sporet (2:11)

Finner Sonja sin indianske familie?

I kveldens \"Tore på sporet\" møter vi 27 år gamle Sonja Marie Flåten fra Nesna i Nordland. Hennes mor var indianer, og nå vil hun vite mer om sin bakgrunn. Til studio kommer også Jørn Hoel som er aktuell med ny CD.

Sonja Marie ble født i Canada og fikk navnet Cheyenn Lynn. Faren var norsk og moren datter av en indianerhøvding. Da Sonja var tre måneder gammel, flyttet familien til Norge. Etter et års tid ble foreldrene skilt, og Sonja ble boende hos sin farmor og farfar. Under oppveksten opplevde hun å bli mobbet fordi hun var halvt indiansk.

Etter hvert mistet hun all kontakt med sin mor i Canada. Derfor tok hun kontakt med Tore på sporet. Sonja ønsket å finne sin indianske familie og få vite mer om sin bakgrunn. Resultatet av Tores søk etter Sonjas røtter fører dem over havet, til det amerikanske kontinentet.

Schjetnans ø og Jørn Hoel
Schjetnan- mysteriet ruller videre. I kveld prøver Klaus Wahlberg å finne ut mer om Schjetnans ø. Fant skipskaptein Ole Andreas Schjetnan en øy i Stillehavet i 1868, eller er det hele bare oppspinn?

Til studio kommer også Jørn Hoel, som i disse dager er ute med ny latininspirert CD. Tittelen denne gang er \"En blå løk\", og det kommer garantert til å svinge når Jørn setter i gang.

NRK1 lørdag kl 20.55

Underholdningsprogram produsert av NRK Sør-Trøndelag
Programleder: Tore Strømøy, 73 88 17 16
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23 04 89 56 (anne.bekkevold@nrk.no)

Bilde
Sonja reiser til Amerika for å finne sine indianske røtter. (Foto: NRK)