Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 21. mai 2001 kl 18.00 Vågesommeren med Vilde

Vilde og vennene hennes

Barna på Vågestedet tar oss med på eventyr i fire programmer på NRK1. (Foto: Lene Midling-Jenssen)
Barna på Vågestedet tar oss med på eventyr i fire programmer på NRK1. (Foto: Lene Midling-Jenssen)
I fire episoder skal vi treffe Vilde og vennene hennes på en øy som heter Hidra utenfor Flekkefjord. Her har Vilde vært på sommerferie siden hun var baby. Stedet har vært i den store familien til Vilde i fire generasjoner. Det er et deilig sted med masse overraskelser! Vi skal til Vågestedet – som er et lite stykke Norge.

Vilde er ni år og kommer fra Bergen. Hun har rødt hår og fregner på nesen. Hun elsker dyr og blomster. Og det beste hun vet er å løpe barbent rundt i gresset med sommerkjole på. Når Vilde var liten, spiste hun maur. De kløp henne noen ganger i tungen før de forsvant ned i den lille maven hennes. Nå spiser hun ikke maur lenger.

Vennene til Vilde er Fride på sju år, som har helt mørkt år snakker østlandsdialekt. Christoffer er ti år og kommer fra Flekkefjord. Han har lyse krøller og kan en hel masse. Håkon er fetteren til Christoffer og er sju år. Han er sta og sterk. Julie er også sju år. Hun har ”plireøyne” og er veldig nysgjerrig. Alle disse barna er i familie og kjenner ”kodene” på Vågestedet. Det meste av det de gjør, foregår uten at de voksne er tilstede. Og da skjer det mye rart…

Tremenninger bak serien
”Vågesommeren med Vilde” er laget av Annelene Søyland og Lene Midling-Jenssen. De er tremenninger og har selv vært barn på Vågestedet.

- Vågestedet har en stemning som ikke finnes noe annet sted. En atmosfære og historie som beriker både voksne og barn. Dette er ideen bak serien, sier Lene Midling-Jenssen.

NRK Barne- og ungdomsavdelingen
Prosjektleder/regi: Lene Milding-Jenssen (90667196) og Annelene Søyland
Pressekontakt: AnneBekkevold, 23048956

Bilder

1.Barna på Vågestedet tar oss med på eventyr i fire programmer på NRK1. (Foto: Lene Midling-Jenssen)
2.”Vågesommeren med Vilde” handler om fem barns hemmelige verden på Sørlandet. (Foto: Lene Midling-Jenssen)